AcasăȘTIRI EXTERNE„Fermele de sânge” îngrașă Big Pharma. Singura țară din Europa unde funcționează...

„Fermele de sânge” îngrașă Big Pharma. Singura țară din Europa unde funcționează această oroare (FOTO/VIDEO)

„Fermele de sânge” îngrașă Big Pharma. Singura țară din Europa unde funcționează această oroare (FOTO/VIDEO)

Islanda este singura țară europeană care autorizează recoltarea de sânge de la iepe vii, o practică controversată și care, în orice caz, aduce suferință animalelor.

Islanda este una dintre ultimele trei țări din lume în care fermele care exploatează sângele cailor funcționează legal. În ciuda criticilor naționale și internaționale.

 

Uneori, substanțele pentru uz medicinal, uman sau veterinar, nu pot fi fabricate într-un mod chimic. Prin urmare, companiile farmaceutice au nevoie de animale sau plante pentru a obține substanța dorită.

Acest lucru este valabil și pentru PMSG (Pregnant Mare Serum Gonadotropin), un hormon recoltat din sângele iepelor gestante. Acest hormon este folosit în „industria bio” pentru a face animalele extrafertile pentru a produce mai mulți descendenți și, de asemenea, pentru a crește rata totală de naștere , pentru a reduce simultan costul de întreținere a animalelor și- ca principiu călăuzitor- pentru a crește profitul Big Pharma.

Parlamentul European a votat cu 452 împotriva 170 în favoarea interzicerii importului și producției interne de PMSG.

„Islanda, pământul a 5.000 de iepe de sânge”

Dar un videoclip difuzat de asociațiile de protecție a animalelor, care arată abuzuri violente care au loc împotriva cailor în aceste ferme, a șocat țara.

Practicile „par a fi împotriva condițiilor de lucru ale exploatării, care are ca scop asigurarea bunăstării iepelor”, au declarat autoritățile veterinare islandeze într-un comunicat, spunând că au luat cazul „foarte în serios”, o anchetă fiind deschisă, scrie 20 Minutes.

În acest videoclip de 20 de minute postat pe YouTube de Animal Welfare Foundation și Tierschutzbund Zürich, se poate vedea personalul unei ferme care brutalizează iepe și cai slăbiți, animalele fiind lovite și biciuite. Videoclipul, intitulat „Islanda, pământul a 5.000 de iepe de sânge”, arată imagini cu recoltarea de sânge de la iepe vii, o practică controversată care Islanda este singura țară din Europa care o realizează. Imaginile au fost filmate între 2019 și 2021, potrivit asociațiilor.

5 litri de sânge pe săptămână, 40 pe sezon

Cu Argentina și Uruguay, insula nordică este una dintre cele trei țări din lume în care există aceste „ferme de sânge”, cu peste o sută de ferme. Există imagini cu fermieri care lovesc caii în cap cu unelte de fier în aceste exploatări. Câinii sunt, de asemenea, folosiți pentru alungarea mânjilor iepelor gestante

Scopul acestor ferme este de a colecta sângele iepelor gestante (circa 5 litri pe săptămână, până la 40 de litri pe sezon de vară)  și de a colecta hormonul ecG („gonadotropină corionica ecvină”) produs de placentă. Acest hormon este folosit de industria farmaceutică pentru a îmbunătăți reproducerea la porci, vaci de lapte, oi, vaci de carne și capre.

Cinci ferme suspendate din 2014

În Islanda, colectarea sângelui într-o industrie în creștere este responsabilitatea companiei de biotehnologie Ísteka ehf, care utilizează produsul. Dar medicii veterinari se ocupă de prelevările de sânge în numele companiei.

Aproape 5.400 de iepe au fost folosite în aceste scopuri anul acesta în 119 ferme, potrivit Autorității pentru Alimentație și Veterinară din Islanda. Potrivit acesteia, aproximativ 40% din ferme sunt vizitate anual. „Dacă în timpul controlului se constată abateri grave, operațiunea este imediat oprită. În total, cinci ferme au fost suspendate din activitatea lor din 2014”, a declarat luni autoritatea.

 

author avatar
Tudor Borcea
951 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oriunde intorci capul ,ai de a face si cu tradatori ,analfabeti, ignoranti si criminali,
    bravo conducatori planetari si regionali.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger