AcasăȘTIRI EXTERNEFentanil cât să ucidă toată populația Americii, confiscat anul acesta în SUA....

Fentanil cât să ucidă toată populația Americii, confiscat anul acesta în SUA. Carteluri mexicane și substanțe chimice din China – VIDEO

Fentanil cât să ucidă toată populația SUA, confiscat anul acesta. Carteluri mexicane și substanțe chimice din China - VIDEO / Foto: printscreen

În 2022, autoritățile americane au confiscat mai mult fentanil decât este nevoie pentru a ucide întreaga populație a SUA, a anunțat marți Agenția americană pentru combaterea drogurilor (DEA), citând pericolul mortal reprezentat de acest opioid artificial.

 

Drug Enforcement Administration (DEA) a declarat că a confiscat 50,6 milioane de tablete de prescripție medicală false care conțineau fentanil și 4,5 tone de pulbere de fentanil în cursul anului.

Doar 2 miligrame, doza letală

Aceasta este echivalentul a „peste 379 de milioane de doze potențial letale”, a estimat DEA.

Potrivit agenției, fentanilul, care în urmă cu un deceniu era responsabil doar de o mică parte din decesele cauzate de supradoze, este acum „cea mai mortală amenințare legată de droguri din SUA”.

„Este un opioid artificial care creează o dependență foarte mare, de 50 de ori mai puternic decât heroina. Doar două miligrame de fentanil, cantitate infimă încape în vârful unui creion, este considerată o doză potențial letală”, a spus DEA.

Acesta este principalul motiv care a dus la cele peste 107.000 de decese prin supradoză în SUA în perioada iulie 2021 – iunie 2022, potrivit datelor oficiale, informează Le Point.

Ieftin și relativ ușor de fabricat, fentanilul a înlocuit opiaceele eliberate pe bază de rețetă și heroina pe piața ilegală a drogurilor.

Cartelurile mexicane și substanțe din China

Potrivit DEA, principalii furnizori de fentanil în SUA sunt cartelurile mexicane Sinaloa și Jalisco. Fentanilul lor este fabricat în Mexic cu substanțe chimice „în mare parte provenind din China”, potrivit DEA.

O parte este distribuită sub formă de medicamente contrafăcute, precum Percocet, OxyContin și Xanax, a precizat aceeași sursă.

Aproximativ 60% dintre medicamentele contrafăcute conținând fentanil testate de DEA conțineau doze potențial letale.

author avatar
Tudor Borcea
336 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger