AcasăȘTIRI EXTERNEFebra armelor în SUA. Penurie de gloanțe, armurierii nu mai fac față...

Febra armelor în SUA. Penurie de gloanțe, armurierii nu mai fac față cererii

Nu este vorba de o reală penurie de materiale necesare pentru a produce gloanțe, ci mai degrabă de o cerere fără precedent a americanilor pentru arme de foc. Marii producători de arme din SUA  își văd veniturile crescând vertiginos.

„Doar doi producători importanți, Vista Outdoor și Olin Corporation, satisfac cea mai mare parte a cererii de muniție din Statele Unite și prin intermediul a două mărci renumite de arme de foc.

Cerere sufocantă

 Săptămânalul britanic The Economist descrie dificultățile cu care se confruntă armurierii în satisfacerea cererii de muniție. Pentru aceasta el ia exemplul a două mărci emblematice ale afacerii cu arme, Winchester și Remington.

SUA se confruntă într-adevăr cu o goană după arme de foc. Achizițiile de arme și verificarea antecedentelor – „background checks” – care servesc drept indicatori ai stării pieței, au crescut cu aproximativ 40% anul trecut, cifră „fără precedent, precizează sursa.

Remington și-a putut permite să crească prețurile de șapte ori la rând și încă se luptă să satisfacă cererea. Compania este în așteptarea unor comenzi de mai multe miliarde de dolari de onorat. Potrivit armurierilor consultați de National Shooting Sports Foundation (NSSF), un sindicat din sector, Remington ar fi putut vinde de trei ori mai multă muniție în prima jumătate a anului 2021 dacă putea ține pasul cu cererea.

Veniturile fabricantului Winchester s-au dublat în ultimul trimestru comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Găsește pe cineva de calibrul tău”

Recent, teama de restricții asupra comerțului cu arme i-a determinat pe mulți americani să depoziteze. După cum explică The Economist, cea mai mare parte a cererii a venit de la bărbați albi.

Dar, de data aceasta „din cauza Covid-19 și a restricțiilor care au afectat sectorul de agrement, milioane de oameni s-au orientat către activități în aer liber de vânătoare și tir sportiv”. Febra actuală a armelor este, de asemenea, fără precedent, în măsura în care afectează și femeile, precum și toate grupurile etnice – hispanici, afro-americani și asiatici.

Cluburile de tir se înmulțesc, din ce în ce mai specializate. The Pink Pistols, un grup LGBT pro-arme, are 48 de filiale în Statele Unite. Motto-ul lor: „Găsește pe cineva de calibrul tău”.

Giganții industriei speră doar într-un singur lucru: ca această febră a armelor să nu se diminueze curând.

 

author avatar
Tudor Borcea
405 afisari

1 COMENTARIU

  1. Normal se preconizeaza un razboi civili acolo intre comunisti si patrioti. 1917 all over again, this time AMERICAN style!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger