AcasăȘTIRI EXTERNEFBI are suficiente dovezi să-l acuze pe Hunter Biden de evaziune fiscală...

FBI are suficiente dovezi să-l acuze pe Hunter Biden de evaziune fiscală / Fiul președintelui Joe Biden a luat 40 de milioane de dolari de la un oligarh rus!

hunter bidenHunter Biden înfundă pușcăria! FBI are suficiente dovezi pentru a-l acuza de evaziune fiscală

FBI-ul deține suficiente probe incriminatoare la adresa lui Hunter Biden, în legătură cu relațiile sale de afaceri cu moguli din China, Ucraina și Rusia, potrivit unor surse din anchetă, citate de washingtonexaminer.com.

Cotidianul Washington Post a relatat că ofiţerii care investighează cazurile care îl privesc pe Hunter Biden, fiul actualului preşedinte american, au strâns dovezi de evaziune fiscală, procurorul urmând acum să decidă dacă îl pune sub acuzare.

Afaceri în China și cu persoane condamnate pentru corupție

Acuzațiile denunțătorilor se referă la Hunter, dar și la James Biden, fratele președintelui, cu privire la relațiile celor doi cu conglomeratul energetic chinez CEFC China Energy. De asemenea, se referă la activitatea întreprinsă de Hunter Biden la Burisma Holdings din Ucraina.

Senatorul republican Chuck Grassley susține că personalul său „a examinat înregistrările neclasificate” care susțin afirmațiile denunțătorilor. „Pe baza recentelor dezvăluiri protejate către biroul meu, FBI-ul are în posesia sa dovezi semnificative, de impact și voluminoase cu privire la un potențial comportament criminal al lui Hunter Biden și James Biden”, a spus Grassley.

În cazul Chinei, senatorul republican l-a citat pe Tony Bobulinski, un veteran al Marinei și fost asociat de afaceri al lui Hunter Biden, care a fost citat de FBI în octombrie 2020 pentru a detalia eforturile familiei Biden de a face afaceri în China.

Plătit cu 50.000 de dolari pe lună să ofere consultanță unei firme ucraineane

Grassley a spus în discursuri și rapoarte financiare că CEFC Infrastructure Investment a transferat 5 milioane de dolari în conturile bancare pentru Hudson West III în august 2017, banii fiind apoi transferați către firma lui Hunter Biden, Owasco, și firma lui James Biden, Lion Hall Group.

În ceea ce privește Ucraina, Grassley a spus că i s-au furnizat potențiale dovezi despre relația lui Hunter Biden cu Burisma, care i-a plătit 50.000 de dolari pe lună pentru a face parte din consiliul său pentru o perioadă în care tatăl său era vicepreședinte.

Oligarhul ucrainean și proprietarul Burisma, Mykola Zlochevsky, este considerat în general corupt și a fost sanționat de autoritățile britanice cu 23 de milioane de dolari în perioada dintre angajarea lui Hunter și a asociatului său de afaceri Devon Archer.

Legături suspecte și cu văduva unui primar din Moscova

Dar asta nu este tot. Documente judiciare și e-mail-uri recente fac lumină în privința relației misterioase dintre miliardara rusă Elena Baturina și un consorțiu din care făcea parte Hunter Biden. Se pare că firma imobiliară a lui Hunter Biden, Rosemont Realty, a primit o investiție de 40 de milioane de dolari de la oligarha rusă, potrivit Daily Mail.

Relația dintre fiul președintelui și Elena Baturina, văduva miliardară a unui primar moscovit, a fost deja semnalată de un raport al Senatului, după ce aceasta i-a transferat în mod misterios 3,5 milioane de dolari. Fratele Baturinei, Viktor Baturin, a declarat pentru DailyMail.com că banii sunt „o plată pentru a intra pe piața americană”.

În 2012, firma lui Hunter avea un plan de 69,7 milioane de dolari de a investi în clădiri de birouri în șapte orașe din SUA. Documentele care descriu planul spun că banii provin de la un mix de investitori, inclusiv 40 de milioane de dolari de la Inteco Management AG, o companie elvețiană deținută de Baturina.

Relațiile lui Hunter Biden cu miliardarii străini sunt în prezent analizate de procurorii federali, care investighează potențialele infracțiuni de spălare de bani, lobby ilegal și presupuse evaziuni fiscale.

author avatar
Andreea Vlad
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger