AcasăȘTIRI EXTERNEFBI, acuzat de dublu standard în cazul Donald Trump. Hunter Biden, sub...

FBI, acuzat de dublu standard în cazul Donald Trump. Hunter Biden, sub investigație federală, liber în vacanță

FBI, acuzat de dublu standard în cazul Donald Trump. Hunter Biden, sub investigație federală, liber în vacanță / Foto: printscreen

Hunter Biden s-a alăturat miercuri tatălui său, Joe Biden, într-un zbor Air Force One spre Carolina de Sud pentru o vacanță în familie, pe fondul criticilor privind presupusul dublu standard al FBI după ce agenții au efectuat o descindere la reședința Mar-a-Lago din Florida a fostului președinte Donald Trump.

Percheziția are loc în contextul în care o anchetă federală în curs de desfășurare investighează dacă Trump a luat documente clasificate de la Casa Albă atunci când a părăsit funcția pentru proprietatea sa din Palm Beach.

Nu aplică și Joe Biden dublul standard?

Hunter Biden a fost fotografiat împreună cu soția sa, Melissa Cohen, și fiul său, Beau, întâlnindu-se cu președintele Biden la Baza comună Andrews din Maryland. Biden a zburat apoi spre Kiawah Island, în Carolina de Sud, pentru o vacanță.

Plecarea lor are loc la doar două zile după ce agenții FBI au făcut o descindere la proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago. Raidul a provocat un val de întrebări fără răspuns cu privire la motivul pentru care Departamentul de Justiție al procurorului general Merrick Garland ar lua o măsură atât de drastică, scrie Fox News.

Criticii descinderii au subliniat ceea ce ei numesc un dublu standard, având în vedere că Hunter Biden este el însuși subiectul unor investigații federale în curs de desfășurare privind finanțele sale și afacerile sale din străinătate.

Chiar Joe Biden poate fi acuzat de dublu standard, sunt de părere numeroși americani, care se întreabă ce caută în Air Force One fiul unui președinte care deja a ținut prima pagină a tabloidelor și căruia anchetatorii sunt pe cale de a-i finaliza un dosar penal.

Când a candidat la Casa Albă, Joe Biden a s-a declarat deasupra oricărei critici de imoralitate și favoritism. Pentru un președinte care se declară creștin practicant, proximitatea -fie că-i este fiu – afișată cu Hunter, hrănește criticile privind dublul standard. Credibilitatea imparțialității președintelui celei mai puternice țări din lume se clatină când, alături de el, în Air Force One, urcă un Hunter Biden care a fost filmat gol, cu o armă în mână, cu o prostituată în cameră.

„Scandalul laptopului” lui Hunter a făcut deja înconjurul lumii iar acuzațiile că Biden senior și-a protejat fiul de o anchetă de corupție, acționând în Ucraina, au rămas și astăzi o umbra ce planează asupra Casei Albe. Plus că FBI, care a avut pe mână laptopul lui Hunter, se confruntă cu acuzații că ar fi compromis investigația.

Mai recent, Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că Hunter a primit 3,5 milioane de dolari de la soția fostului primar al Moscovei. De asemenea, legăturile tulburi ale lui Hunter Biden cu China (plus acuzații de luare de mită) sunt o altă chestiune controversată. „Și încă zburdă liber”, afirmă criticii republicani cei mai înverșunați.

Ancheta asupra lui Hunter, în „stadiu critic”

Ancheta federală privind afacerile fiscale ale lui Hunter  ajuns într-un „stadiu critic”, a declarat anterior o sursă pentru Fox News. Oficialii analizează dacă îl vor acuza pe fiul președintelui Biden de diverse încălcări fiscale, posibile încălcări ale legii privind lobby-ul străin și altele.

O sursă separată a declarat pentru Fox News că marele juriu federal care investighează afacerile lui Hunter Biden și-a încheiat ultimul mandat la sfârșitul lunii trecute, dar a precizat că nu a fost depusă nicio acuzație. Ancheta este condusă de procurorul american din Delaware, David Weiss, numit de Trump.

author avatar
Tudor Borcea