AcasăȘTIRI EXTERNEFâșia Gaza. Cu glonțul pe țeavă, Israel „studiază” condițiile unei încetări a...

Fâșia Gaza. Cu glonțul pe țeavă, Israel „studiază” condițiile unei încetări a focului

Fâșia Gaza. Cu glonțul pe țeavă, Israel „studiază” condițiile unei încetări a focului/ Foto: Facebook

Israelul studiază oportunitatea unei „încetări a focului” , a declarat miercuri un înalt oficial militar israelian, dar a declarat că statul eveu este pregătit pentru prelungirea ofensivei lansate asupra enclavei palestiniene la 10 mai.

„Studiem problema momentului oportun pentru încetarea focului”, dar „ ne pregătim pentru încă câteva zile” de operațiuni suplimentare, a spus oficialul, adăugând că Israelul verifică dacă ofensiva sa „și-a atins obiectivele”.

Prin lansarea ofensivei aeriene asupra Fâșiei Gaza, la10 mai, Israelul nu s-a mulțumit doar să răspundă la barajul de rachete lansate asupra orașelor sale de gruparea teroristă Hamas, ci, în principal, a dorit să „ profite de ocazie pentru a reduce capacitățile militare ale Hamas”, a adăugat el. „Întrebarea acum este dacă Hamas înțelege mesajul”, a spus înaltul oficial al armatei israeliene, scrie Le Figaro.

„Hamas a fost surprinsă de puterea noastră”

Aviv Kohavi, șeful Statului Major al armatei israeliene a declarat autorităților locale din zonele frontaliere Fâșiei Gaza că luptele din enclavă vor dura cel puțin următoarele două zile – adăugând, totuși, că ele vor continua „atât cât este nevoie”.

„Hamas a făcut o greșeală când a lansat primele focuri în direcția Ierusalimului. Hamas nu credea că se va întâmpla ce s-a întâmplat”, a remarcat Kohavi.

„Hamas a fost surprins de puterea noastră, de tehnicile noastre și de rezultatele noastre. Teroriștii au fost loviți foarte tare. Operațiunea va continua cât va fi nevoie ”, a continuat șeful Tsahal.

Miercuri, o sursă diplomatică apropiată de negocierile egiptene de încetare a focului dintre Israel și Gaza, a declarat pentru Times of Israel că „suntem aproape” și că trebuie să se ajungă la un acord de încetare a focului „în termen de maximum două zile”.

Pe lângă locațiile de lansare a rachetelor, forțele israeliene spun că au vizat mai multe cartiere generale ale Hamas, casele liderilor săi, echipamentele și subteranele utilizate pentru mișcarea munițiilor și a activiștilor.

Israelul declară că a efectuat peste 820 de atacuri de la 10 mai, în special atacuri aeriene, în enclava palestiniană dens populată, unde cel puțin 219 de persoane au fost ucise, potrivit ministerului local al Sănătății. În Israel, focul de rachete din Gaza a ucis 12 persoane, potrivit poliției israeliene.

 

author avatar
Tudor Borcea
187 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bibi, ordinarule de jidan prost si corupt, mai bine zi tu la tot globul cum manipulezi tu datele despre cat de bine merge la voi totul in legatura cu celebra voastra inoculare cu serul minune placebo !! 🙂 Ca doar de aia e o asa formidabila blokada mediatica in legatura cu vaxinarea la jidani, de bine ce merge totul !! Terminat esti, bai tarane, acum mai tragi si tu de timp, dar cand apare Anti-hristul pe scena luma, o sa te arunce la corbi, bai ipocritule criminal, nimeni nu crede povestile voastre, masonule !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger