AcasăȘTIRI EXTERNEFără opoziție, partidul pro-Kremlin câștigă legislativele din Rusia

Fără opoziție, partidul pro-Kremlin câștigă legislativele din Rusia

Fără opoziție, partidul pro-Kremlin câștigă legislativele din Rusia

Partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, a revendicat luni, 20 septembrie, victoria în alegerile legislative, susținând că a câștigat mai mult de două treimi din locurile deputaților în Duma de Stat (camera inferioară  parlamentului).

Un scor mai mic decât în ​​2016, dar care îi permite să păstreze majoritatea confortabilă necesară pentru a modifica Constituția fără sprijinul altor formațiuni.

O victorie „clară și curată”

Un înalt responsabil al partidului Rusia Unită, Andrei Turchak, a estimat că partidul său a câștigat cel puțin 315 din cele 450 de mandate aflate în joc, salutând o victorie „clară și curată”, în ciuda multiplelor acuzații de fraudă aduse din partea opoziției anti-Putin și anti-Kremlin, care, în urma lunilor de represiune , a fost exclusă din scrutin.

După numărarea a 85% din voturi, partidul lui Vladimir Putin era creditat cu 49,76%, înaintea comuniștilor (19,61%). Acest rezultat, care nu este final, este în scădere față de 2016, când Rusia Unită a obținut 54% din voturi, scrie France 24.

Andrei Turtchak a revendicat, de asemenea, victoria în cele 39 de regiuni în care legislativele regionale au fost reînnoite.

Rusia Unită, dar nu cu toți rușii

Mișcarea opozantului închis Alexei Navalnîi a denunțat, la rândul său, fraude electorale masive în timpul scrutinului, dar și în timpul numărării voturilor.

Rusia Unită este departe de a putea pretinde că a câștigat inimile rușilor, dovadă fiind gradul său de încredere mai mic de 30%, potrivit centrului de sondaj VTsIOM.

Partidul este afectat de cazuri de corupție și de scăderea nivelului de trai în toată Rusia. Înaintea alegerilor legislative, mișcarea lui Alexei Navalnîi a fost interzisă pentru „extremism”, iar susținătorii săi au fost excluși de la scrutin.

Oamenii lui Navalnîi le ceruseră rușilor „votul inteligent”, constând în votarea candidaților, în general comuniști, aflați în cea mai bună poziție pentru a-i contracara pe cei din Rusia Unită. Potrivit opozanților, succesul acestei strategii a fost dezvăluit în timpul numărării, astfel încât autoritățile au recurs la falsificări masive.

author avatar
Tudor Borcea
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger