AcasăȘTIRI EXTERNEFără gust, fără miros. În Franța, degustătorii de vin cer vaccinare prioritară

Fără gust, fără miros. În Franța, degustătorii de vin cer vaccinare prioritară

Fără gust, fără miros. În Franța, degustătorii de vin cer vaccinare prioritară

Uniunea Oenologilor din Franța a cerut  „vaccinarea prioritară” pentru profesioniștii din domeniul viticol, „deosebit de afectați” în profesia lor de pierderea gustului sau a mirosului cauzată de Covid-19.

Această cerere face ecou promisiunii făcute, marți, de președintele Emmanuel Macron de a accelera și mai mult vaccinarea, în special prin extinderea acesteia către profesori, începând din luna aprilie.

„Profesiile din domeniul sănătății și educației și din întreaga faimoasă « primă linie» merită vaccinarea prioritară, dar credem că profesiile în care este practicată degustarea, înainte de toate oenologii și somelierii, sunt afectate în mod deosebit în activitatea lor profesională de anosmie (pierderea mirosului) și ageuzie (pierderea gustului)”, a declarat Didier Fages, președintele Uniunii Oenologilor din Franța.

Uniunea Oenologilor din Franța subliniază că studiul său fără precedent efectuat în vara anului 2020 asupra a 2.625 de profesioniști ai vinului din 37 de țări, inclusiv Franța, a dat „rezultate copleșitoare”: aproape 38% dintre profesioniștii din domeniul vinului și-au pierdut gustul sau mirosul din cauza Covid-19, declarând că sunt puși în fața imposibilității de a-și exercita profesia.

Afecțiuni invalidante

Dintre profesioniștii infectați cu Covid-19 (adică 2,7% dintre cei chestionați), 68% își pierduseră simțul mirosului și 56% sufereau de tulburări ale gustului.

„Covid-19 induce enologilor și somelierilor riscul de a nu mai putea să-și exercite profesia. Vaccinarea este singura acțiune preventivă posibilă ”, a adăugat Didier Fages, cerând „o atenție specială” față ​​de aceste profesii, scrie AFP.

În cadrul prezentării acestui studiu, Uniunea Oenologilor din Franța a recomandat în special recunoașterea anosmiei și ageuziei ca afecțiuni invalidante

author avatar
Tudor Borcea
110 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vedeti, astia sunt niste idioti utili, si cobai, in acelasi timp, adica 2 in 1 !! 🙂 Domnule Macaroni, dati-le una peste bot, sa le vina mintea la cap la frantuzii astia trans-humanisti de toata jena !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger