AcasăȘTIRI EXTERNEFALIMENTUL ecologic al Germaniei. Ultima decizie arată că nemţii au dat-o în...

FALIMENTUL ecologic al Germaniei. Ultima decizie arată că nemţii au dat-o în bară rău de tot

2022, ultimul an al energiei nucleare în Germania

Sancţiunile pe care nemţii le-au impus exporturilor de la ruşi, precum şi renunţarea la gazele asigurate de Kremlin, au determinat o reală criză energetică în Germania.

Guvernul de la Berlin, practic, s-a recunoscut învins în lupta pentru protejarea mediului, după ce a decis repornirea vechilor centrale pe cărbune, mai degrabă decât de a prelungi durata de viață a instalațiilor sale nucleare.

Germania va emite şi mai mult carbon

Centralele electrice din Germania au dificultăți suplimentare în aprovizionarea cu cărbune, pe fondul unei crize energetice care scapă de sub control, deoarece scăderea nivelului apei pe fluviul Rin se adaugă provocărilor de aprovizionare cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Germania – care a experimentat deja creșterea emisiilor de carbon în ultimii doi ani – va emite și mai mult carbon în 2022. Doar pe baza emisiilor de carbon, cea mai logică variantă este opțiunea nucleară, conform ziare.com.

Cărbunele este de departe cel mai murdar dintre combustibilii fosili, responsabil pentru o cincime din toate emisiile globale de gaze cu efect de seră – mai mult decât orice altă sursă unică – precum și pentru o combinație de poluanți atmosferici convenționali. Energia nucleară nu produce nimic din acestea.

Energia nucleară are riscuri

Bineînţeles, energia nucleară este departe de a fi lipsită de riscuri. Această sursă produce cu 99,8% mai puține decese pe unitatea de electricitate generată decât cărbunele, cu 99,7% mai puține decât petrolul și cu 97,6% mai puține decât gazul natural.

Este aproximativ echivalent la același standard cu cel eolian sau solar, cu capacitatea de a produce energie electrică cu bază fiabilă, care le lipsește acelor surse.

author avatar
Andrei Ștefan
709 afisari

2 COMENTARII

  1. CAND nw dau inapoi aurul furat? de vreo 20 de ori mai mutl decat scos de otomani si de rusi in timp inde.ungat?
    aurul nostru la ei luat pe furt este blestemat.
    sa ni-l dea inapoi daca vor sa stopeze distrugerea, tot ce le vine nasol acum este in cauza ca ne-au furat si stramosii nostri vor aurul inaoi aici in pamantul de unde se trage
    si politicienii care il indepartaz o sa aiba o soarta urata (si toti ai lor), aurul nostru tb sa se intoarca aici
    si de la britanici,a cazut dragnea ca a vrut sa ia inapi aurul de la UK, la-au facut criminalii de la BUcha,
    dar se prajesc si ei, o sa aiba un indian prim ministru – sper
    o au pe priti partel min af interne cancelarul este tot indian
    karma
    ce le-au facut ei indienilor, o sa ajunga sa fie sclavi la indieni
    INSHALLAH abia astept sa vad asta, sa li s efaca dreptate indienilor pt tot ce au patimit si sa le dea inapoi ce le-au furat 34 trilioane, kohinor si mult evestigii

  2. Bai nazistilor imputiti, sa dea cel de sus ca sa va inchida rusnacii aia salbatici gazul de tot din 22 iulie, atunci o sa vedeti voi distractie la maxim, in plina la vara la 35 de grade !! Ha ha ha 🙂 Bai Scholtz, vezi ca vin cainii rosii sa va muste de kurkubeu !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger