AcasăȘTIRI EXTERNEFALIMENT. 500.000 de firme din Marea Britanie, la un pas să ajungă...

FALIMENT. 500.000 de firme din Marea Britanie, la un pas să ajungă cu lacătul pe ușă: „Bombă cu ceas”

FALIMENT. 500.000 de firme din Marea Britanie, la un pas să ajungă cu lacătul pe ușă: „Bombă cu ceas” (sursa foto: cotidianul.ro)

Nu doar românii se confruntă cu urmările creșterilor de prețuri la energie și la principalele alimente din coșul cu care își asigură hrana de zi cu zi. Îngrijorări sunt și în Marea Britanie. Unde un număr semnificativ de mici întreprinzători se tem pentru soarta afacerilor lor, sperând la un sprijin de la Guvern.

Creșterea costurilor a creat o „bombă cu ceas” pentru proprietarii de mici afaceri din Marea Britanie, titrează The Guardian. Avertismentul vine de la președintele Federației Întreprinderilor Mici (FSB), Martin McTague. Se atrage atenția că aproape jumătate de milion de firme riscă să ajungă în faliment, în câteva săptămâni, fără un nou val de sprijin guvernamental.

„Mulți oameni își vor pierde locurile de muncă”

Referindu-se la problema micilor afaceri, a micilor întreprinderi, McTague a anunțat că „au mai rămas literalmente săptămâni înainte să rămână fără numerar și asta va însemna sute de mii de afaceri și mulți oameni își vor pierde locurile de muncă”.

McTague a adus în discuție cazul unui proprietar de hotel din Scarborough care și-a văzut profiturile anulate de creșterea facturilor la energie, care au fost de cinci ori mai mari decât în mod normal. „Nu mai puteau să își desfășoare activitatea fără să opereze, în esență, în pierdere și, prin urmare, să dăuneze viitorul afacerii lor și al tuturor celor care lucrau pentru ei” – a susținut oficialul.

Conform aceleiași surse, inflația prețurilor de consum a atins 9% în aprilie, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, și anume din 1982. Saltul la nivel de costuri a apărut ca urmare a creșterii facturilor la energie, dar și a prețurilor record la benzină.

author avatar
Andrei Coman
455 afisari

4 COMENTARII

  1. Nici un guvern nu mai lucreaza pt cetatenii lor sunt doar slugi la astia cu nom utopici cu malformatii de gandire care duc politici de imbogatire si mai mult pt cei putini care se vor elite!!

  2. „slava hucraina”??? Păi să ia cu slavă dacă-s boi și votează bolunzi ca Johnson ăla….

  3. GEOANA SI PROFETIILE!!! HAI, LA GARA! DE CAND CU PIXELU VIOLET AL LUI HREBE…DACA NU SE OPLOSEA LANGA STOLTENBERG, PUTEA SA AJUNGA LA PUSCARIE..
    SPAGA …CEASURI…RETROCEDARI..DACA INTRA CINEVA CU UN CONTROL ADEVARAT LA CRUCEA ROSIE, SINECURA DE UNDE SUGE MADAM GEOANA…
    SA VEDETI PRAPAD ACOLO…HOTI DIN GENERATIE IN GENERATIE..
    FRATE-SU CU SPAGILE DE LA SEBASTIAN VLADESCU…SPRE OFF SHORURI…

    GEOANA …O RUSINE DE OM!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger