AcasăȘTIRI EXTERNESTUDIU. Facturile la energie vor exploda în octombrie! Țara în care milioane...

STUDIU. Facturile la energie vor exploda în octombrie! Țara în care milioane de oameni vor îngheța de frig la iarnă!

incalzireCăldura îi va arde la buzunare pe bucureșteni, iarna aceasta! Factura la încălzire, de peste două ori mai mare decât sezonul trecut

Facturile la energie ar putea ajunge la aproape 3.000 de lire sterline în octombrie, a avertizat șeful unei companii energetice din Marea Britanie, pe fondul temerilor că aproximativ 10 milioane de gospodării din Regatul Unit ar putea fi în imposibilitatea de a-și permite încălzirea în această iarnă.

Keith Anderson, directorul executiv al Scottish Power, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o „creștere uriașă” a clienților care se luptă să-și plătească energia.

Keith Anderson
Keith Anderson

El a spus într-un interviu pentru Times că facturile anuale sunt pe cale să urce la 2.900 de lire sterline în această toamnă, dacă prețurile la gaze continuă să crească vertiginos – exacerbate de războiul din Ucraina și de o luptă pentru furnizori alternativi pentru Rusia – în următoarele luni.

Gospodăriile au înregistrat deja o creștere cu 54% a plafonului de preț la energie la 1 aprilie, adăugând aproximativ 700 de lire sterline la facturile anuale și ajungând la aproape 2.000 de lire sterline.

Milioane de oameni se chinuie să-și plătească facturile la energie

Dar acestea sunt de așteptat să crească substanțial încă o dată în alte șase luni, susține Anderson

Este o altă lovitură pentru familiile care se confruntă deja cu criza costului vieții, inflația urmând să depășească în curând zece la sută, potrivit unei analize Daily Mail.

Prețurile la alimente și îmbrăcăminte au crescut deja, în timp ce ipotecile și tarifele feroviare urmează să crească dramatic, patru din zece persoane spunând că trebuie să reducă din cantitatea de alimente pentru a face față scumpirilor.

author avatar
Andreea Vlad