AcasăȘTIRI EXTERNEFacturile la energie, mai temute decât frigul. Britanicii își fac stocuri de...

Facturile la energie, mai temute decât frigul. Britanicii își fac stocuri de haine groase pentru a economisi bani

Facturile la energie, mai temute decât frigul. Britanicii își fac stocuri de haine groase pentru a economisi bani / Foto: printscreen

Cumpărătorii din Marea Britanie își fac provizii de haine groase, mănuși și halate pentru a lupta împotriva frigului în această iarnă, în timp ce încearcă să evite să dea drumul la termostat pentru a economisi bani.

Potrivit John Lewis, cel mai mare lanț de magazine din Marea Britanie, vânzările de pături cu glugă, izmene, haine călduroase, halate de casă și papuci au crescut vertiginos în ultimele săptămâni.

Spaima iernii: facturile la energie, inflația

Facturile la energie au crescut anul acesta, iar consumatorii se confruntă în paralel cu o inflație ridicată la toate bunurile, inclusiv la alimente, în timp ce ratele la creditele ipotecare au început, de asemenea, să crească, ceea ce a pus presiune asupora costului vieții.

Acest lucru face ca economisirea de lire sterline prin achiziții de haine călduroase, în loc să pornească încălzirea, să fie o opțiune atractivă pentru mulți britanici, iar magazinul John Lewis a declarat că clienții săi au cumpărat haine suplimentare pentru a trece peste iarnă.

Vânzările de haine de iarnă pentru femei au crescut de peste două ori săptămâna trecută, comparativ cu săptămâna precedentă, în timp ce o pătură cu glugă a devenit un bestseller. Vânzările de halate de casă au crescut cu 76% față de anul trecut.

„În condițiile în care costul energiei este o preocupare atât de mare, vedem că mulți clienți cheltuiesc pentru a se proteja de frig”, a declarat joi Claire Miles, Head of Category Fashion la John Lewis, într-un comunicat.

De asemenea, salopetele dintr-o singură bucată au zburat de pe rafturi mult mai devreme decât de obicei, a spus retailerul, semn că anul acesta sunt cumpărate pentru căldură mai degrabă decât ca un cadou amuzant de Crăciun, ușor de cumpărat.

Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, a declarat miercuri că clienții continuă să își schimbe obiceiurile de cumpărături pentru a economisi bani.

author avatar
Tudor Borcea