AcasăȘTIRI EXTERNE„Factura suspendată”. Roma a găsit soluția împotriva crizei energetice

„Factura suspendată”. Roma a găsit soluția împotriva crizei energetice

Dieceza catolică a Romei a lansat o campanie de factură suspendată” pentru a ajuta gospodăriile confruntate cu plăți mari la gaz și lumină din cauza scumpirii fără precedent a energiei în Italia.

Începând cu această lună, asociațiile de consumatori așteaptă o creștere „nemaivăzută” a costurilor la electricitate.

Cardinalul vicar Angelo De Donatis a transmis un mesaj tuturor parohilor şi preoţilor din Roma: “Pentru un număr în creştere de persoane şi familii dispare posibilitatea de a-şi plăti facturile de electricitate şi gaz”, cerând să se promoveze mai multe măsuri, între care o strângere de fonduri extraordinară, având ca destinaţie Fondul Familial al organizaţiei Caritas Roma, prin intermediul căreia să fie acoperită aşa-numita ”factură suspendată”.

Potrivit Codacons, cea mai mare asociaţie a consumatorilor din Italia, ”dacă se însumează facturile de gaz şi energie din 2022, costul anual pentru o familie tipică este de 3.454,5 euro”, în condiţiile în care preţul mediu naţional unic a ajuns la 300 de euro Megawatt/oră.

Asociația a lansat în urmă cu câteva săptămâni o iniţiativă de solidaritate socială numită ”Vom plăti când vom putea”: consumatorii le comunică oficial companiilor furnizoare că se văd obligaţi să achite doar 20% din factură pentru că nu pot face faţă creşterii preţurilor.

Costurile Italiei cu importurile nete de energie vor fi mai mult decât duble anul acesta, la aproape 100 de miliarde de euro.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
592 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, bai italienilor makaronari, mancati mai putine makaroane, si mai multe banane zilnic, astfel sigur nu veti mai faceti virusakele Kovidiu, sigur si eficient 🙂 Bia tampitilor ordinari de mafioti habarnisti, voi va credeti ceva mari creatori, cand voi sunteit numai niste maimutze ratate 🙂 Va fan cullo la toti, ca meritati 🙂 Si nu uitati sa va faceti minim 70 % din zeii aka cimpanzeii de acolo si doxa cu numarul 4 si 5, ca va ajuta sa ajungeti mai repede in Paradisul din Iad !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger