AcasăȘTIRI EXTERNEFacebook-ul lui Trump, lansat pe AppStore. Lupta cu „oligarhii nebuni din Silicon...

Facebook-ul lui Trump, lansat pe AppStore. Lupta cu „oligarhii nebuni din Silicon Valley”

Victoria lui Donald Trump. S-a întors pe Facebook şi YouTube, la 2 ani distanţă de la asaltul asupra Capitoliului

Prezentată de fostul președinte al SUA, Donald Trump, ca alternativă la Facebook, Twitter și YouTube, Truth Social va fi disponibilă pe AppStore.

Noua rețea de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, va intra treptat în funcțiune în această săptămână și este de așteptat să fie „pe deplin operațională” până la sfârșitul lunii martie, la mai bine de un an după ce fostul președinte american a fost interzis pe marile platforme social-media.

„Vom începe să lansăm aplicația pentru public pe Apple, săptămâna aceasta”, a declarat Devin Nunes, șeful Trump Media & Technology Group (TMTG), compania-mamă a noii rețele, scrie Le Point.

O platformă pentru „adevăr”

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom fi pe deplin operaționali, cel puțin în Statele Unite”, a adăugat fostul parlamentar, care a părăsit Congresul la începutul acestui an pentru a conduce TMTG.

Truth Social a fost prezentată de Donald Trump ca o alternativă la Facebook, Twitter și YouTube, din care a fost interzis după asaltul Capitoliului din 6 ianuarie 202, fostul președinte fiind acuzat că i-a incitat la violență pe susținătorii săi.

Duminică, aplicația a fost marcată „așteptată pentru 21 februarie” în magazinele de descărcare a aplicațiilor mobile. Există deja într-o versiune de test, folosită de susținătorii miliardarului.

„Este impresionant pentru mine să văd oameni cărora li s-au tăiat vocile folosind platforma”, a spus Devin Nunes, referindu-se la amenințarea „cancel culture”.

„Vrem ca ei să ne spună ce conținut vor pe platformă”, a adăugat el. „Spre deosebire de oligarhii nebuni din Silicon Valley, care le spun oamenilor ce vor să gândească și decid cine poate sau nu să fie în rețele”.

21 februarie este o sărbătoare în SUA în onoarea președinților americani. Donald Trump și soția sa Melania Trump au plănuit să vândă la această dată 10.000 de NFT (obiecte digitale autentificate), ilustrând momente cheie din mandatul fostului șef de stat republican.

author avatar
Tudor Borcea