AcasăȘTIRI EXTERNEGigantul Facebook, implicat într-un proces de proxenetism! America, uluită de dezvăluirile făcute...

Gigantul Facebook, implicat într-un proces de proxenetism! America, uluită de dezvăluirile făcute în Texas!

Facebook poate fi considerat responsabil pentru utilizarea Messenger de către proxeneti

Plângerile a trei femei exploatate de proxeneți, care au fost contactate prin intermediul Facebook, au fost considerate admisibile în Texas, SUA. Curtea Supremă din Texas a decis că gigantul din poate fi considerat responsabil pentru utilizarea serviciilor sale de către proxeneți.

Judecătorii statului american au stabilit că trei plângeri civile depuse de femei din Houston, victime ale traficului sexual, sunt valabile.

Adolescente la data comiterii faptelor, ele au fost contactate, hărțuite și recrutate pe aplicații de mesagerie, cum ar fi Messenger, aparținând Facebook, indică Houston Chronicle. Cele trei reclamante l-au acuzat pe gigantul californian de „neglijență” și neîndeplinirea obligațiilor sale în materie de responsabilitate.

„Credibilitate” pentru proxeneți

Reclamantele acuză Facebook că a obținut beneficii de pe urma prostituției lor și estimează că platforma ar fi trebuit să le alerteze cu privire la riscurile traficului sexual și să facă tot posibilul pentru a le evita. Femeile au explicat, de asemenea, că, în opinia lor, Facebook le-a adus credibilitate proxeneților.

Cele care aveau 14 și, respectiv, 15 ani în momentul faptelor care datează din 2012, 2016 și 2017, au considerat că aplicațiile folosite erau „lipsite de orice limite”. Ele au afirmat că platformele promovează „hărțuirea, exploatarea, recrutarea, extorcarea și prădarea minorilor” cu scopul de a-i împinge către trafic sexual.

Problema responsabilității giganților Web

Decizia judecătorilor Curții Supreme din Texas a insistat asupra răspunderii giganților internetului. Magistrații au dorit să facă diferența între faptele greșite ale platformelor și cele comise de utilizatorii lor, pe care nu le pot reproșa, scrie 20 Minutes.

Judecătorii au spus că legea nu ar trebui să „creeze un teritoriu anarhic, al nimănui, pe internet, în care statele să nu aibă puterea de a impune răspundere pe site-urile care participă cu bună știință sau în mod intenționat la traficul online de ființe umane”.

author avatar
Tudor Borcea
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger