AcasăȘTIRI EXTERNEFac foamea britanicii, după BREXIT? Rafturile din supermarket sunt deja goale

Fac foamea britanicii, după BREXIT? Rafturile din supermarket sunt deja goale

brexitulFac foamea britanicii, după BREXIT? Rafturile din supermarket sunt deja goale

Producătorii din industria alimentară din Marea Britanie trag un mare semnal de alarmă: epoca mâncării ieftine în Marea Britanie din ultimii 20 de ani a luat sfârşit.

Motivul: inflaţia preţurilor alimentelor ar putea atinge un ritm de două cifre din cauza unul vai de creşteri ale costurilor care are loc în lanţul de aprovizionare.

Ce probleme are economia din UK?

A cincea mare economie a lumii se confruntă cu o lipsă acută de şoferi de camioane, măcelari şi lucrători în depozite, care a amplificat presiunile existente deja în lanţurile globale de aprovizionare.

Zilele în care puteai hrăni o familie de patru persoane cu un pui de 3 lire sterline (4 dolari) se apropie de sfârşit”, au spus liderii din industria aimentară britanică.

Patronii, obligaţi să crească salariile

Prim-ministrul Boris Johnson a spus în repetate rânduri că economia Marii Britanii trebuie să înceapă scape de dependenţa de forţa de muncă ieftină importată şi că este un factor pozitiv că salariile vor trebui să crească.

Guvernul Johnson a negat faptul că Brexit-ul este responsabil pentru tensiunile economice, deşi nicio altă economie europeană nu s-a confruntat cu o întreruperie a lanţului de aprovizionare de o astfel de amploare.

UK se confruntă cu o criză a carburanţilor

La final de septembrie 2021, britanicii s-au confruntat cu o criză de carburanți, deoarece nu au mai existat șoferi care să transporte combustibilul către stațiile de alimentare.

Media din Marea Britanie, dar și la nivel global, a preluat informația, iar cetățenii s-au panicat și au format cozi interminabile la benzinării, pentru a-și umple rezervoarele sau chiar pentru a face provizii pentru acasă.

Problema deficitului de șoferi nu este una nouă, însă consecințele s-au observat în prezent, când aproape 100 mii de oameni calificați nu au mai fost disponibili.

author avatar
Andrei Ștefan
370 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger