AcasăȘTIRI EXTERNEExtrema extremelor în Arabia Saudită (FOTO/VIDEO)

Extrema extremelor în Arabia Saudită (FOTO/VIDEO)

Extrema extremelor în Arabia Saudită (FOTO/VIDEO)

Arabia Saudită anunță crearea unui vast parc de distracții dedicat temei platformelor petroliere. Așa că temerara atrcție turistică va fi construită pe mai multe platforme offshore interconectate.

Parcul urmează să devină „prima destinație turistică din lume inspirată de platformele petroliere offshore”, se arată într-un comunicat al Fondului de Investiții Publice din Arabia Saudită.

Hoteluri, restaurante, roller coaster și parașutism în largul mării

Cu câteva zile înainte de deschiderea conferinței ONU asupra schimbărilor climatice COP26, la Glasgow, anunțul creării unui parc de distracții tematice offshore de platforme petroliere din Arabia Saudită părea o glumă proastă în ochii comunității internaționale. Noua atracție imaginată de regatul saudit nu este, totuși, deloc o glumă.

 Acest „parc al extremelor” cu o suprafață de 150.000 de metri pătrați urmează să fie instalat pe un complex petrolier din Golful Persic pentru a deveni prima atracție turistică de acest gen.

Dacă calendarul pentru implementarea sa nu a fost specificat, proiectul, numit The Rig (platforma), beneficiază în prezent de finanțare din partea Fondului de investiții publice din Arabia Saudită (PIF). Include în special construcția „a trei hoteluri și 11 restaurante răspândite pe mai multe platforme conectate, precum și roller coasters și activități extreme precum bungee jumping și parașutism”.

A a fost lansat un videoclip promoțional care anunță „multitudinea de oferte, aventuri și experiențe sportive nautice”.

Concurență cu Dubai, Abu Dhabi și Oman

Acest proiect „unic” își propune să atragă „turiști din întreaga lume ”, argumentează PIF. Face parte din strategia Saudi Vision 2030, care își propune să facă Arabia Saudită atractivă pentru a-și diversifica economia, în principal bazată pe producția de petrol. Tot cu petrol.

În timp ce milioane de vizitatori musulmani fac un pelerinaj la Mecca fiecare an, țara, unde legile bazate pe Sharia  restricționează sever drepturile femeilor și unde respectarea drepturilor omului este în mod constant contestată, rămâne nepopulară pentru turiștii internaționali.

Regatul este totuși „hotărât să se poziționeze ca un jucător central și atractiv la scară internațională pentru a concura cu orașele învecinate Dubai, Abu Dhabi și Oman”, scrie Courrier International. Scopul ar fi să ajungă la 100 de milioane de turiști anuali până la sfârșitul deceniului. La începutul acestui an, compania aeriană Saudia a anunțat un plan de investiții de 147 de miliarde de dolari pe nouă ani, concentrat pe transport și logistică în țară

author avatar
Tudor Borcea
504 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa vorbiti de drepturile omului in Arabia Saudită in momentul in care o să vă băieți pentru ele in România. In plus fac pariu ca nici macar nu ați tranzitat prin SA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger