AcasăȘTIRI EXTERNEExtinderea NATO, decisă de Coran? Erdogan: „Suedia să nu mai piardă timpul”...

Extinderea NATO, decisă de Coran? Erdogan: „Suedia să nu mai piardă timpul” / Anunțul pentru Finlanda

Vorbind, miercuri, în cadrul unei sesiuni parlamentare a fracțiunii partidului său de guvernământ, Partidul Justiției și Dezvoltării, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a dublat admonestările la adresa Suediei, avertizând că va zădărnici speranțele Stockholmului în privința NATO.

Erdogan a afirmat în același timp că admiterea Finlandei în Alianța Nord-Atlantică ar putea fi rezolvată pozitiv.

Coranul, „secretarul general” al NATO?

Suedia nu ar trebui să piardă timpul. Atâta timp cât permiteți arderea cărții noastre sfinte, Coranul, ruperea ei, iar agențiile voastre de aplicare a legii stau cu mâinile în sân în această situație, nu vom spune «da» intrării voastre în NATO. Între timp, avem o atitudine pozitivă față de Finlanda în această chestiune” a declarat Erdogan.

Relațiile dintre Turcia și Suedia s-au deteriorat după ce un exemplar din Coran a fost ars în fața Ambasadei Turciei din Stockholm la 21 ianuarie. Ankara a declarat că nu va aproba cererea de aderare la NATO a Regatului Suediei până când acesta nu își va respecta angajamentele asumate în cadrul memorandumului privind combaterea terorismului semnat cu Turcia, scrie Tass.

Finlanda și Suedia și-au depus cererea de aderare la NATO la 18 mai 2022, dar Turcia a blocat imediat ofertele lor de a intra în blocul condus de SUA, cerând ca țările nordice să declare organizațiile kurde drept grupuri teroriste și să extrădeze persoanele acuzate de terorism sau de complicitate în tentativa eșuată de lovitură de stat din 2016 din țară.

La 28 iunie, președintele turc a avut discuții cu președintele finlandez Sauli Niinisto, cu prim-ministrul suedez de la acea vreme, Magdalena Andersson, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Madrid, înaintea unui summit NATO. Părțile au semnat un memorandum, deschizând calea pentru ca Stockholm și Helsinki să se alăture alianței militare.

Ankara a declarat anterior că memorandumul semnat cu Helsinki și Stockholm nu este definitiv și că legislativul turc ar putea să nu îl aprobe, dacă statele nordice nu vor respecta angajamentele stipulate în memorandum pentru combaterea grupurilor teroriste.

author avatar
Tudor Borcea
415 afisari

7 COMENTARII

    • Se bat pe dracu crestinii,astia care au clocit plandemia si razboaiele sunt SATANISTII KHAZARI..care sunt anti-crestini si anti-musulmani si anti-evrei
      Adica i-a incaierat pe unii cu altii
      Acest gunoi imputzit ERDO-KIM”sobolanul scarbos de canalizare” cum i-a spus WolfgangScheuble dinGermania este mana in mana cu satanistii si din AlQaida si „FratiiMusulmani” si din alte grupuri similare cu care face trafic de copii si trafic de arme de30de ani

    • Cat despre Suedia,ei sunt De FACTO in G7 adica economia lor este 100%integrata cu tarile NATO,deci accederea oficiala este doar o formalitate birocratica.E ca si cand ai o nevasta,ai 3copii cu ea dar nu ai trecut numele in buletin
      ErdoKim esti un Shobolan Imputzit de izare…..Te cauta toate pisicile negre….Miaouuuuuu Miaouuuuuu Miaouuuuu…Miaouuuuuuu

      • te infierbanti rau si tusesti! nato fara turci e varza! dupa americani au a doua armata din nato! finlanda si suedia la un loc nu fac nici cati soldati are turcia raspanditi in misiunile de pace. turcii sunt de 5 ori mai multi decat finlanda si suedia la un loc si soldatii turci sunt activi in teatre de razboi pe cand nordicii o freeaca pe duda in caz de conflict!

  1. Respect pentru Turcia si Erdogan care stiu ca Suedia are foarte multi teroristi ,de fapt in toate tarile NATO sint protejati teroristii ,poponarii ,drogatii si pedofilii in afara de Turcia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger