AcasăȘTIRI EXTERNEExtinderea NATO cu Suedia și Finlanda. Prima reacție a Rusiei

Extinderea NATO cu Suedia și Finlanda. Prima reacție a Rusiei

Extinderea NATO cu Suedia și Finlanda. Prima reacție a Rusiei / Foto: Facebook

Autoritățile ruse au descris, miercuri, extinderea NATO pentru a include Suedia și Finlanda ca fiind „profund destabilizatoare”.

Rusia reprezintă o „amenințare directă” la adresa securității țărilor NATO, reunite la summitul de la Madrid, a declarat miercuri, secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg.

„Agresivitatea NATO față de Rusia”

Alianța își va consolida flancul estic ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.  Summitul de la Madrid este „istoric” într-un moment în care NATO se confruntă cu „cea mai gravă criză de securitate de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus el.

De asemenea, Alianța își va „transforma forța de reacție” de 40.000 de soldați și va crește numărul forțelor sale la un nivel de pregătire ridicat, „mult peste” 300.000 de soldați, a declarat luni Stoltenberg.

De partea sa, Moscova consideră că summitul NATO de la Madrid demonstrează agresivitatea Alianței față de Rusia, a declarat miercuri viceministrul rus Externe, Serghei Riabkov. El a descris extinderea către Finlanda și Suedia ca fiind „profund destabilizatoare”. „Summitul de la Madrid consolidează cursul unei îndiguiri agresive a Rusiei de către blocul atlantic”, a declarat Riabkov pentru agențiile rusești.

author avatar
Tudor Borcea
400 afisari

3 COMENTARII

  1. cu fatalaii aia de biden, macron si scholz la butoane, postacul rus pare ca are dreptate:(

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger