AcasăȘTIRI EXTERNEExplozie uriașă în Beirut. Imagini dramatice de la fața locului. S-a decretat...

Explozie uriașă în Beirut. Imagini dramatice de la fața locului. S-a decretat doliu național – VIDEO LIVE

O deflagrație puternică a zguduit, marți seară, capitala Libanului.

UPDATE: O informație postată pe pagina oficială de Twitter a președintelui libanez precizează faptul că Michael Aoun a convocat în această seară o ședință de urgență a Consiliului Suprem de Apărare, la Palatul Baabda.


UPDATE: Nici până la acest moment nu se cunosc date oficiale cu privire la numărul victimelor. Ce s-a aflat deja este faptul că premierul libanez, Hassan Diab, a decretat doliu național, miercuri, în memoria victimelor exploziei din zona portuară a Beirutului, potrivit CNN, care citează TeleLiban.

UPDATE: Există relatări că forța exploziei s-ar fi simțit simțit până în Cipru. Adică la circa 240 de kilometri de capitala Libanului, conform BBC. Aceeași sursă anunță, în baza unor surse ale agenției Reuters, că ar fi 10 persoane decedate.

UPDATE: În zona afectată de explozie se aud constant sirenele autospecialelor de intervenție ale salvatorilor care s-au îndreptat către locul dezastrului.

UPDATE: Momentan nu se cunosc informații clare cu privire la numărul victimelor, dar presa internațională vorbește de un număr mare de răniți.

Din câte se pare, sursa exploziei ar fi reprezentat-o un incendiu la un depozit de artificii situat în apropierea portului din Beirut, anunță CNN, citând agenția națională de știri din Liban.


Din primele informații, explozia s-a produs în zona portului din Beirut.

Din imaginile surprinse la fața locului se pot vedea mașini distruse de suflul exploziei. Totodată, deflagrația a cauzat pagube și la nivelul unor imobile.




681 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da la artificii nu se face asa ca la o bomba cu hidrogen. Acolo a fost un depozit de îngrășământ si la caldura e exploziv cum a fost tragedia de la Mihailesti unde a murit si un reporter.Eu am vazut acolo o serie de prexplozii succesive ca si cum a fost o explozie meditata.
    Eu le dedic libanezilor si intregilor servicii din lume filmul romanesc Explozia un film captivant, inspirat din fapte reale ai anilor 70, cand orasul romanesc Galati era sa fie maturat mai rau ca Hirosima sau ca Beirut. Vizionare placuta e de invatat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger