AcasăȘTIRI EXTERNEExplozie și incendiu devastatoare la o uzina strategica din Rusia. Sunt morți...

Explozie și incendiu devastatoare la o uzina strategica din Rusia. Sunt morți și răniți (VIDEO)

Explozie și incendiu devastatoare la o uzina strategica din Rusia. Sunt morți și răniți (VIDEO)

Cel puțin 15 persoane au murit vineri, 22 octombrie, într-un incendiu în urma unei explozii la fabrică de producție de explozivi în regiunea Riazan din Rusia, la aproximativ 200 km sud de Moscova, au declarat autoritățile locale.

„Cincisprezece persoane au murit, o persoană a fost internată cu arsuri grave, iar soarta încă a unei persoane rămâne necunoscută”, a precizat guvernul regional într-un comunicat, în timp ce un raport anterior raporta șapte morți și nouă dispăruți.

Fabrica aparține gigantului de stat Rostec

Incidentul s-a produs în locația fabricii Elastik, companie specializată în fabricarea de explozivi industriali de uz civil, potrivit site-ului său, dar are și „capacități de producție” pentru muniții.

Este considerată o „companie strategică” de către guvernul rus și aparține, potrivit site-ului companiei, conglomeratului de stat Rostec, care reunește o serie de companii care furnizează produse industriale sau high-tech sectorului civil și militar.

Potrivit salvatorilor, atelierul afectat de incendiu a fost complet distrus. La fața locului au fost trimiși peste 170 de pompieri și salvatori și zeci de vehicule de stingere a incendiilor, potrivit serviciilor de salvare, scrie Le Figaro.

„Standardele de siguranță”, în cauză

Ministrul rus interimar al situațiilor de urgență, Alexander Tchuprian, a venit la fața locului. Locul unde a avut explozia pare a fi în mijlocul unei păduri. „ Nimic nu amenință populația ” din localitățile învecinate, a subliniat ministerul.

Incendiul ar fi fost cauzat de o „încălcare a proceselor tehnologice” și a „standardelor de securitate”, potrivit unei surse din cadrul poliției, citată de agenția de presă Interfax.

Comitetul rus de anchetă, responsabil de principalele dosare penale din țară, a anunțat  deschiderea unei anchete pentru „încălcarea regulilor de siguranță într-un loc periculos”.

author avatar
Tudor Borcea
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger