AcasăȘTIRI EXTERNEExplozie masivă la o uzină chimică din China. Sunt morți și zeci...

Explozie masivă la o uzină chimică din China. Sunt morți și zeci de răniți – VIDEO

Explozie masivă la o uzină chimică din China. Sunt morți și zeci de răniți - VIDEO / Foto: printscreen

Explozia a avut loc duminică după-amiază la o fabrică din comitatul Panshan, provincia Liaoning, în China.

O explozie la o uzină chimică din nord-estul Chinei s-a soldat cu doi morți, 34 de răniți și 12 dispăruți, a anunțat luni televiziunea de stat CCTV. Explozia a avut loc duminică după-amiază la o fabrică din comitatul Panshan, în provincia Liaoning, a precizat televiziunea.

„Incendiul este în prezent sub control, ultimele focare fiind stabilizate”, a precizat CCTV.

Accidente industriale frecvente în China

Videoclipurile și fotografiile difuzate de televiziune arată un nor gros de fum negru și flăcări care se ridică din fabrică, precum și un grup de pompieri în afara clădirii. Potrivit CCTV, peste 330 de pompieri au fost mobilizați pentru a ține focul sub control.

Accidentele industriale sunt frecvente în China și sunt deseori cauzate de respectarea deficitară a reglementărilor de siguranță. În decembrie, 18 persoane au rămas blocate în subteran după ce o mină de aur s-a prăbușit în regiunea Xinjiang din nord-vestul țării. Iar în noiembrie, 38 de persoane au fost ucise într-un incendiu într-o fabrică din centrul Chinei, notează Le Figaro.

Unul dintre cele mai grave accidente industriale a avut loc în 2015 în Tianjin (nord). O explozie uriașă într-un depozit de produse chimice a ucis cel puțin 165 de persoane în acest mare oraș portuar situat la 120 de kilometri sud-est de Beijing.

author avatar
Tudor Borcea