AcasăȘTIRI EXTERNEBaza Google din Iowa, SUA, aruncată în aer! Trei persoane, transportate la...

Baza Google din Iowa, SUA, aruncată în aer! Trei persoane, transportate la spital

Trei electricieni au fost grav răniți și transportați la un spital local după un „incident electric” la un centru de date Google din Council Bluffs, Iowa, SUA, potrivit Departamentului de Poliție din Council Bluffs și Google.

Incidentul a avut loc luni la ora locală 11:59, ora 11:59, a declarat Departamentul de Poliție din Council Bluffs pentru SFGATE. Trei electricieni lucrau la o substație aflată în apropierea clădirilor centrului de date, când s-a produs un arc electric (o explozie electrică), provocându-le arsuri semnificative celor trei.

Un centru de date critic

O persoană a fost transportată cu elicopterul la Nebraska Medical Center, în timp ce alte două au fost transportate cu ambulanța. (Nebraska Medical Center se află la mică distanță de Council Bluffs, care se află chiar la granița dintre Iowa și Nebraska). Toate cele trei persoane erau conștiente și respirau atunci când au fost transportate pentru îngrijiri medicale, potrivit Departamentului de Poliție din Council Bluffs.

„Suntem la curent cu un incident electric care a avut loc astăzi la centrul de date al Google din Council Bluffs, Iowa, rănind trei persoane aflate la fața locului, care sunt acum tratate. Sănătatea și siguranța tuturor lucrătorilor reprezintă prioritatea noastră absolută și lucrăm îndeaproape cu partenerii și autoritățile locale pentru a investiga în detaliu situația și pentru a oferi asistență, după caz”, se arată într-un comunicat.

Google are 14 centre de date în Statele Unite și 23 în total în întreaga lume. Centrele de date „mențin toate produsele și serviciile Google în funcțiune 24 de ore din 24”, potrivit companiei. Site-ul locației din Council Bluffs este unul dintre cele mai mari ale Google. Acesta a fost deschis pentru prima dată în 2009.

S-a „prăjit” și Google Search

Cel mai popular serviciu al gigantului tehnologic Google, motorul de căutare, a fost indisponibil, luni sewara, pentru mii de utilizatori de internet. Site-ul de urmărire a întreruperilor Downdetector.com a confirmat întreruperea globală a motorului de căutare Google. Acesta a precizat că peste 40.000 de incidente cu Google Search au fost raportate marți.

Utilizatori din SUA, Marea Britanie, Australia și Singapore au raportat probleme cu motorul de căutare Google deținut de Alphabet. Conform unei companii de informații despre rețele, ThousandEyes Inc, întreruperile motorului de căutare Google au afectat cel puțin 1.338 de servere la nivel global, cu impact în peste 40 de țări, potrivit The Conversation.

Google nu a oferit încă detalii. Un alt instrument oferit de gigantul tehnologic, Google Maps, se pare că nu funcționa pentru unii utilizatori, potrivit site-ului web de monitorizare a întreruperii Downdetector.com.

author avatar
Tudor Borcea