AcasăȘTIRI EXTERNEExplozie la ora de chimie. 11 elevi au suferit arsuri multiple în...

Explozie la ora de chimie. 11 elevi au suferit arsuri multiple în urma unui experiment științific / Doi copii, în stare gravă – FOTO&VIDEO

Explozie la ora de chimie. 11 elevi au suferit arsuri multiple în urma unui experiment științific / Doi copii, în stare gravă - FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

11 copii și un profesor au suferit arsuri multiple, luni, în urma unei explozii care s-a declanșat în timpul unui experiment științific, la o școală din Sydney, în Australia.

Experimentul științific a mers prost. 11 copii în vârstă de aproximativ 10 ani și un profesor de la o școală primară din nordul orașului Sydney , în Australia, au suferit arsuri pe corp, inclusiv pe față, piept, stomac și picioare, în urma unei explozii chimice.

Cocktail exploziv

Potrivit The Sydney Morning Herald, doi copii sunt în stare gravă. Unul dintre ei a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Copii Westmead, în timp ce celălalt a fost dus cu ambulanța la Spitalul Westmead. Ambii erau conștienți.

Un oficial al Ambulanței NSW, Philip Templeman, a sugerat pentru ziarul australian local că rafalele de vânt au spulberat substanțele chimice (între care bicarbonat de sodiu și alcool metilic) folosite în „experimentul științific destul de obișnuit”, declanșând o „reacție mai importantă decât era prevăzut”, informează BFM TV.

„Sunt șocată să aud despre incidentul de astăzi de la Manly West Public School. Gândurile mele se îndreaptă către elevii și personalul afectat și le doresc o recuperare rapidă”, a declarat deputatul local Zali Steggall pe Twitter.

Ceilalți nouă elevi au fost duși la spitalele Royal North Shore și Northern Beaches. Profesorul a fost, de asemenea, tratat pentru răni minore, dar nu a fost internat în spital.

author avatar
Tudor Borcea
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger