AcasăȘTIRI EXTERNEExplozia devastatoare de la Beirut nu a avut putere în biserică. Mărturisirea...

Explozia devastatoare de la Beirut nu a avut putere în biserică. Mărturisirea cutremurătoare a unui preot

Altarul bisericii ortodoxe St. Dimitrios din Achrafieh a supravieţuit suflului exploziei din Beirut. Nimeni nu poată găsi o explicație logică cu biserica a fost dărâmată de suflul exploziei, dar altatul a rămas intact.

Sfântul Potir, Sfânta Biblie, candela cu ulei și moaștele Sfinților au rămas neatinse. Nici măcar o candelă care rămăsese aprinsă pe sfânta masă nu se stinsese.

Biserica ortodoxă greacă Sfântul Dimitrios din Achrafieh este la mai puțin de un kilometru distanță de locația unde a avut loc explozia din Beirut

Altarul a rămas intact, dar naosul bisericii a fost devastat

Preotul Youil Nassif povesteşte momentele dinainte de dezastru dar și uimirea pe care a avut-o după ce s-a dus să-și vadă biserica unde slujea.

„Puteți să-mi spuneți că sunt naiv, dar m-am gândit că este de necrezut. Am simțit că este un mesaj de la Dumnezeu care spune: «Voi fi alături de tine, Voi fi lângă tine, ne vom ridica.»

Am părăsit biserica împreună cu copiii mei, cu 12 minute înainte de explozie. Ne îndreptam către casă când s-a întâmplat. Am ajuns acasă, am lăsat copiii acolo și m-am întors la biserică pentru a verifica ce s-a întâmplat. Când am ajuns, am fost șocat. Puteți vedea imaginile și clipurile video, biserica fusese distrusă.

M-am îndreptat spre altar. Când am intrat în acesta am fost surprins. Altarul era neatins. Puteți vedea fotografiile și video. Sfântul Potir era intact. Puteți vedea Sfânta Biblia, candela cu ulei care nu s-a mișcat. Puteți vedea moaștele Sfinților, instrumentele. Nici sticla nu a fost spartă. În vremuri de criză, căutăm semne, o lumină în întuneric. Am simțit că este un semn. Însă avem nevoie de rugăciuni. Toți cetățenii de aici din Liban, avem nevoie de rugăciuni. Suntem într-o situație gravă. Vă rugăm, rugați-vă pentru noi”, a declarat preotul.

Totul a fost înregistrat de camerele de supraveghere. În filmuleț se poate vedea clar cum afectează explozia toată suprafața bisericii și cum toate cele sfinte din altar rămân nemișcate în tot acest timp.
Exploziile survenite marţi în capitala Libanului au făcut peste 150 de morţi şi 6.000 de răniţi, iar câteva zeci de persoane sunt în continuare date dispărute, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger