AcasăȘTIRI EXTERNEExploatați, bătuți și înfometați: calvarul muncitorilor agricoli străini din Italia

Exploatați, bătuți și înfometați: calvarul muncitorilor agricoli străini din Italia

Timp de șase ani lungi, Balbir Singh a fost plătit mizerabil, a trăit într-o epavă de rulotă și s-a hrănit cu resturi de alimente aruncate la animale de șeful său, un fermier italian.

Povestea acestui cetățean indian este deosebit de sordidă, dar, la fel ca el, există zeci de mii de muncitori agricoli în condiții de viață și de muncă aproape de sclavie.

 “Te voi arunca într-o groapă”

“Am lucrat 12-13 ore pe zi, inclusiv duminica, fără sărbători, fără odihnă. Și el (proprietarul fermei) mi-a plătit 100, 150 de euro pe lună”, a declarat Balbir Singh către AFP .  A mâncat resturile pe care angajatorul său le-a aruncat la gunoi sau le-a dat găinilor și porcilor. Deseori, a fost bătut și actele sale de identitate au fost confiscate.

Fermierul italian, care l-a amenințat cu moartea, este acum judecat pentru exploatare.  “Când mi-am găsit un avocat să mă ajute, șeful meu mi-a spus: “Te voi ucide, te voi arunca într-o groapă”. Avea o armă la el, am văzut-o”, își amintește Singh. El locuiește acum într-un loc nedezvăluit de teama represaliilor.

Bărbatul muncește în Italia din 2017, iar cazul său a intrat în atenția organizațiilor italiene pentru apărarea drepturilor omului. Salariul minim pentru muncitorii agricoli din Italia este de aproximativ 10 euro pe oră.

Raportorul special al Organizației Națiunilor Unite pentru formele contemporane de sclavie a estimat în 2018 că peste 400.000 de lucrători agricoli din Italia au fost expuși exploatării și că aproape 100.000 au trăit în „condiții inumane”.

Luna trecută, un muncitor din Mali,în vârstă de 27 de ani, a murit în Puglia (sud-est) după o zi de muncă pe câmp la temperaturi care depășeau 40 ° C.

La cheremul samsarilor de sclavi

În regiunea Agro Pontino, renumită pentru grădinărit, indienii sunt prezenți încă din anii 1980. Sociologul Marco Omizzolo, activistul pentru drepturile omului care a ajutat la cazul lui  Balbir Singh, estimează numărul lor între 25.000 și 30.000.

Ei trăiesc sub controlul „caporali”, intermediari fără scrupule care recrutează muncă sclavă în numele proprietarilor. În general, lucrătorilor li se oferă un contract, dar primesc doar o fracțiune din ceea ce li se datorează.

„Poți lucra 28 de zile, ei înregistrează doar patru pe fișa de salariu, așa că la sfârșitul lunii primești 200, 300 de euro”, a declarat Omizzolo.

Realitatea este chiar mai sumbră: o anchetă recentă a poliției a evidențiat utilizarea pe scară largă a opiaceelor ​​în rândul muncitorilor indieni.

Un medic arestat în stațiunea litorală Sabaudia este suspectat că ar fi prescris  pentru 222 de lucrători peste 1.500 de cutii de Depalgos, un tratament rezervat în mod normal pacienților cu cancer.

„Se presupune că drogul îi va ajuta să muncească mai mult pe câmp prin ameliorarea durerii și oboselii”, a explicat procurorul Giuseppe De Falco.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
318 afisari

1 COMENTARIU

  1. In ce hal de decadere a ajuns ,,occidentul”Exact ca in sec 18 cu sclavi pe plantatii !Mamana Merkel ce face ,ca si la ei acolo unde civilizatia,,da pe afara”este aproape la felDrepturile omului sunt doar la dezmat ,curvareala si sodomizari inclusiv cu copiii si animalele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger