AcasăȘTIRI EXTERNEExperții recunosc: SUA, lovită de recesiune. Prețuri mari și inflație, Casa Albă...

Experții recunosc: SUA, lovită de recesiune. Prețuri mari și inflație, Casa Albă nu recunoaște

Experții recunosc: SUA, lovită de recesiune. Prețuri mari și inflație, Casa Albă nu recunoaște / Foto: printscreen

Inflația ridicată și îngrijorarea consumatorilor sporesc temerile că recesiunea a sosit deja în SUA, a relatat postul de televiziune american CNBC, citând mai mulți economiști.

Atât indicele prețurilor de consum, cât și inflația de bază, cu excepția alimentelor și a energiei, au fost mai mari decât se aștepta.

În mijlocul „recesiunii tehnice”

Indicele prețurilor de consum a crescut cu 8,6% în luna mai față de anul precedent, cea mai mare creștere din decembrie 1981.

„Ne aflăm într-o recesiune tehnică, dar nu ne dăm seama de acest lucru”, a declarat Michael Hartnett, șeful departamentului de strategie de investiții de la Bank of America, citat de CNBC.

Peter Boockvar, director de investiții la Bleakley Advisory Group, a declarat că nu este „surprins” dacă recesiunea „va începe în al treilea trimestru al anului”, scrie Xinhua.

„Am putea spune că suntem în mijlocul ei în acest moment, când suntem doar în faza inițială. Doar cu o privire retrospectivă vom ști cu siguranță, dar nu ar trebui să ne surprindă în acest stadiu”, a adăugat el.

 

author avatar
Tudor Borcea
400 afisari

1 COMENTARIU

  1. Amerlica o tara in care peste 800 de mii de oameni dorm pe strazi ,zeci de milioane se drogheaza ,15 milioane de persoane illegale ,peste 40 de mii de crime pe an asta este Deocratia amerlicana

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger