Cauta

Exemplu șocant: cum poate modifica braconajul ADN-ul animalelor

Exemplu șocant: cum poate modifica braconajul AND-ul animalelor

Elefanții fără colți sunt mai numeroși acolo unde sunt vânați.

Potrivit estimărilor World Wildlife Fund, aproximativ 20.000 de elefanți sunt uciși în fiecare an pentru colții lor. În ciuda interzicerii drastice, fildeșul continuă să fie vândut pe piața neagră, în special în Asia.

Braconajul nu este doar un dezastru pentru aceste specii, care sunt periculos de aproape de dispariție, ci influențează și animalele care sunt încă în viață.

Modificarea cromozomului X

Un studiu publicat recent în revista Science afirmă că masacrarea elefanților pentru colții lor împinge animalele să evolueze și să se adapteze și să scape de fildeșul lor prețios.

Oamenii de știință au observat de mult timp că elefanții din zonele puternic afectate de braconaj tind să se nască fără colți. Studiul tocmai a arătat că această evoluție a fost genetică.

Oamenii de știință de la Universitatea Princeton s-au interesat de elefanții din Mozambic. În timpul războiului civil care a devastat țara din 1976 până în 1992, cele două facțiuni opuse au folosit comerțul cu fildeș pentru a se finanța, ceea ce a făcut ca populația de elefanți din Parcul Național Gorongosa să scadă cu 90%, scrie Slate.

Între 1970 și 2000, numărul femelelor fără colți s-a triplat, iar puii de de elefant femele născuți fără colți provin adesea din mame fără colți. „Există dovezi puternice de mutație a cromozomului X” , spune Robert Pringle, unul dintre autori.

Scăderea pe termen lung a populației

Una dintre genele care generează pierderea colților se găsește și la om, unde blochează dezvoltarea incisivilor laterali maxilari. Acești dinți sunt aceiași care au evoluat cu milioane de ani în urmă la elefanți pentru a se transforma în colți.

Dacă a nu avea colți poate fi o chestiune de supraviețuire, rămâne un handicap pentru aceste animale, care au nevoie de ei pentru a săpa, a ridica și a se apăra.

Problema cu modificarea genei X este, de asemenea, că pare să împiedice femelele să nască masculi, ceea ce ar putea scădea pe termen lung populația totală a speciei.

Ultimele stiri

  • Cum poţi să obţii o pensie de peste 7.000 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Premierul Danemarcei, atacat în plină stradă! Ce au văzut martorii şi ce a anunţat Poliţia
  • Ce a mai inventat Guvernul lui Marcel Ciolacu ca să scoată meditaţiile profesorilor la suprafaţă
  • Circ grotesc cu George Simion la Parchetul General. De ce a anunţat că intră în greva foamei
  • Horoscop – sâmbătă, 8 iunie 2024. O zi în care nativii trebuie să acţioneze raţional
  • Comunicat de presă GEMITE RO SRL
  • Legea „păcănelelor”, contestată la CCR de judecătorii ICCJ
  • Dacă ești de dreapta, pe 9 iunie votează PNL! Nu îți irosi votul cu cei care nu contează
  • Cum vrea PSD să aducă pe piață medicamente ieftine pentru români
  • Probleme mari la Sectorul 2! Alianța Dreapta Unită a sărit în aer: Lider al PMP cere oamenilor să nu voteze cu Radu Mihaiu
  • Exit mobile version