AcasăȘTIRI EXTERNEExecuție în stil mafiot, la Atena! Imagini terifiante! S-au tras rafale cu...

Execuție în stil mafiot, la Atena! Imagini terifiante! S-au tras rafale cu nemiluita asupra mașinii șefului unei grupări interlope

sursa foto: captură video No Hiding Reality/X

Imagini terifiante, ajunse publice, surprind o crimă ce a avut loc recent în capitala Greciei, Atena. Camerele de supraveghere au înregistrat scenele desprinse parcă dintr-un film cu reglări de conturi, în stil mafiot.

Șeful uneia dintre cele mai puternice grupări interlope a fost asasinat într-o benzinărie. Totul s-a întâmplat în sudul Atenei. Poliția e în alertă. Și se încearcă prinderea celor doi asasini.

Execuție în stil mafiot

Mașina în care se afla acesta a fost pur și simplu ciuruită de zeci de gloanțe, trase în rafală. Peste 90 de cartușe de pușcă tip Kalașnikov au fost trase spre Vangelis Zambounis, notează BBC. Acesta era considerat o figură puternică în lumea interlopă greacă.

În imagini surprinse de camere de supraveghere se poate vedea cum un bărbat, presupus a fi Zambounis, urcă într-un BMW blindat parcat în fața unei benzinării pe care o deținea în zona Neos Kosmos din Atena.


Imagini terifiante cu momentul asasinatului

Imaginile șocante – desprinse parcă dintr-un film cu mafioți – surprind momentele în care în spatele mașinii în care urcase bărbatul de 44 de ani oprește un alt autovehicul. Din autoturism ies doi indivizi îmbrăcați în negru, cu cagule pe cap. Se apropie și încep să tragă. Din ambele direcții ale mașinii, de la distanță mică. Apoi, cei doi s-au făcut nevăzuți de la fața locului, plecând cu mașina cu care veniseră.

La scurt timp după crimă, imaginile au fost difuzate la televiziune. Iar doi polițiști au fost arestați a doua zi pentru că au încălcat confidențialitatea anchetei și au divulgat către presă acele imagini.

Ce a descoperit poliția despre mașina fugarilor

Poliția a stabilit ulterior că maşina din care au coborât ucigaşii avea numere de înmatriculare false şi fusese furată din Italia cu luni în urmă. Mașina fugarilor a fost găsită arsă la marginea capitalei Greciei.

Cazul a suscitat atenție în Grecia. Și nu doar din cauza cruzimii crimei, ci și ca urmare a faptului că la scurt timp după imagini au fost difuzate la televiziune. Doi polițiști au fost arestați a doua zi pentru că au încălcat confidențialitatea și au divulgat către presă acele imagini.

Între timp, polițiștii încearcă să-i prindă pe asasini. Au apărut mai multe speculații cu privire la motivele uciderii lui Zambounis, scrie aceeași sursă. Una dintre acestea susține că asasinatul a fost ordonat ca represalii pentru uciderea, în iunie 2023, a rivalului mafiot Vassilis Roubetis. O altă teorie pune crima pe seama tensiunilor actuale dintre contrabandiștii interni de tutun și mafioții străini care importă țigări ieftine din Ucraina.

Zambounis a supraviețuit unei tentative de asasinat, în 2018. Atunci arma atacatorului său s-a defectat chiar în momentul când el voia să tragă în mașina lui Zambounis.

Atenție, vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional:

author avatar
Andrei Coman