AcasăȘTIRI EXTERNEEver Given, uriașa navă cargo care a blocat Canalul Suez, a aruncat...

Ever Given, uriașa navă cargo care a blocat Canalul Suez, a aruncat ancora în Portul Rotterdam – VIDEO

Ever GivenEver Given, uriașa navă cargo care a blocat Canalul Suez, a aruncat ancora în Portul Rotterdam - VIDEO

Ever Given a sosit la Rotterdam la câteva luni după ce a provocat un haos în transportul internațional de mărfuri. Nava container care a blocat Canalul Suez zile în șir și a afectat transportul mondial săptămâni după aceea, a intrat în portul olandez joi dimineață, după ce proprietarul vasului a ajuns la o înțelegere cu autoritățile egiptene.

Un tribunal din oraşul egiptean Ismailia a ridicat la începutul acestei luni ordinul de restricţie care viza nava portcontainer Ever Given, decizie care i-a permis navei să îşi reia navigaţia prin Canalul Suez spre destinație. Ever Given, una dintre cele mai mari nave cargo din lume, a avut nevoie de mai mult de 20 de zile pentru a ajunge la Rotterdam.

Aici urmează să descarce containerele pe care le are la bord, după care va pleca la drum cu o nouă încărcătură.

Blocajul Ever Given în Suez a paralizat transportul maritim de mărfuri

Vasul de 400 de metri și 200.000 de tone a fost sechestrat timp de 3 luni în Egipt. Autoritățile de acolo cereau despăgubiri uriașe pentru blocarea canalului. Canalul Suez a fost blocat aproape o săptămână, după ce vasul Ever Given a rămas înțepenit de-a curmezișul său.

Nava a pornit inițial din Yantian, China, pe 8 martie. S-a blocat în Canalul Suez pe 23 martie, unde a stat o săptămână, închizând calea navigabilă crucială care leagă Marea Mediterană și Marea Roșie. Pasajul reprezintă până la 13% din comerțul maritim.

author avatar
Andreea Vlad
633 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger