AcasăȘTIRI EXTERNEEvanghelicii din Israel, aruncați după gratii! Proiect anti-creștinism în parlamentul israelian

Evanghelicii din Israel, aruncați după gratii! Proiect anti-creștinism în parlamentul israelian

israelEvanghelicii din Israel, aruncați după gratii! Proiect anti-creștinism în parlamentul israelian

Doi membri ai Parlamentului israelian au introdus săptămâna trecută un proiect de lege care ar interzice orice efort de a le vorbi oamenilor despre Isus. Proiectul de lege i-ar trimite la închisoare pe cei care îl încalcă.

Legislația propusă ar scoate în afara legii toate eforturile depuse de persoanele de o anumită credință care, în orice mod, doresc să discute sau să încerce să convingă persoanele de alte credințe să ia în considerare schimbarea convingerilor lor religioase actuale.

Schimbarea convingerilor religioase, o infracțiune

Pedeapsa pentru acest lucru ar fi „un an de închisoare”. În cazul în care conversația are loc cu un minor – o persoană cu vârsta sub 18 ani – pedeapsa ar fi „doi ani de închisoare”.

Dacă va trece de vot, proiectul de lege ar declanșa o confruntare serioasă cu creștinii evanghelici din Statele Unite și din întreaga lume, care se numără printre cei mai mari susținători ai statului Israel.

Numai în Statele Unite, există aproximativ 60 de milioane de evanghelici. La nivel mondial, se estimează că există 600 de milioane, potrivit Alianței Evanghelice Mondiale.

Proiectul de lege ar putea atrage, de asemenea, critici dure atât din partea republicanilor, cât și a democraților din Congres, din ramura executivă, din rândul guvernatorilor americani și a altor persoane care iubesc Israelul și care au fost întotdeauna alături de statul evreu, dar care s-ar opune cu înverșunare eforturilor de a-i reduce la tăcere pe adepții lui Isus în Țara Sfântă.

author avatar
Andreea Vlad