AcasăȘTIRI EXTERNEEvadare ca-n filme. Peste 200 de pușcăriași au scăpat dintr-o închisoare de...

Evadare ca-n filme. Peste 200 de pușcăriași au scăpat dintr-o închisoare de maximă siguranță! Armata este pe urmele lor

Evadare ca-n filme. Peste 200 de pușcăriași au scăpat dintr-o închisoare de maximă siguranță! Armata este pe urmele lor / Sursă foto/ https://observer.ug

Peste 200 de prizonieri au scăpat dintr-o închisoare din nord-estul Ugandei. Aceștia nu s-au rezumat la o simplă evadare, ci au furat din arsenalul unității de arme și muniție cât cuprinde. Țara este în alertă, iar forțele de securitate încearcă acum să-i depisteze pe fugari!

Un soldat al Forțelor de Apărare al Poporului din Uganda (UPDF) a fost împușcat după ce peste 200 de deținuți au evadat din închisoarea guvernamentală Moroto. Deținuții au scăpat în jurul orei 17:00, miercuri, după ce s-a raportat că au pătruns în depozitul cu armament și au furat aproximativ 30 de arme. Ulterior, aceștia s-au îndreptat spre dealurile din apropiere, aflate la marginea orașului, relatează The Observer.

Schimb de focuri cu prizonierii goi-pușcă

Un purtător de cuvânt al armatei a spus că doi deținuți au fost capturați și doi au fost uciși.
Potrivit unui raport al Associated Press, deținuții și-au scos uniformele galbene distincte și au fugit goi spre dealurile din apropiere pentru a nu fi detectați.

Câteva clipe mai târziu, două elicoptere militare au fost văzute deasupra muntelui Moroto, unde se crede că s-au ascuns deținuții. Grace Nali, un agent de prevenire a criminalității din Moroto, a spus că a auzit focuri de armă și a văzut o mulțime de deținuți fugind. „Unii erau goi, în timp ce alții erau în uniforma lor galbenă. Erau înarmați și trăgeau în forțele de securitate ”, a spus Nali.

Chiar dacă a existat un program guvernamental de dezarmare la începutul anilor 2000 care a limitat accesul civililor la armele de foc, în zonă a continuat să se întâmple ciocniri între diferitele comunități, potrivit BBC.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
406 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger