AcasăȘTIRI EXTERNEEvadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în...

Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului (VIDEO)

Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului

Atac şi evadare ca-n filme în Franţa! Doi gardieni au murit, marţi dimineaţă, după ce furgoneta cu care transportau un deţinut a fost atacată cu focuri de armă.

Alţi trei agenţi au fost răniţi, dintre care unul foarte grav.

Deţinutul a fugit

Atacul a fost efectuat de un comando format din 4 infractori înarmaţi, care au folosit două vehicule. Unul din aceste vehicule a fost găsit ”carbonizat”, la scurt timp după atac.

Președintele francez Emmanuel Macron a scris pe X că „se face totul pentru găsirea vinovaților”, în timp ce ministrul de Interne Gérald Darmanin a spus că „câteva sute de polițiști și jandarmi” au fost mobilizați.

Ambuscada a dus la evadarea deţinutului

Deținutul era transportat înapoi la închisoarea din orașul Évreux, după ce a participat la o ședință de judecată în această dimineață la Rouen. Ambuscada a avut loc în jurul orei 11:00 în apropierea unei case de taxare de pe autostrada A154, care acum este închisă în ambele sensuri.

Deținutul evadat este un bărbat pe nume Mohamed care a fost condamnat pentru „furt prin efracție” și este supranumit „Musca”, potrivit Le Parisien.

„Agenţii ucişi în atac, un ofițer și un gardian, erau născuți în 1972, respectiv 1989 „Unul dintre ei lasă în urmă o soție și doi copii, celălalt lasă o soţie însărcinată în cinci luni”, a declarat ministrul Justiției, Éric Dupond-Moretti.

author avatar
Andrei Ștefan