AcasăȘTIRI EXTERNEEuropa stă pe un butoi de pulbere: Rusia avertizează UE din pricina...

Europa stă pe un butoi de pulbere: Rusia avertizează UE din pricina cazului Aleksei Navalnîi!

Aleksei Navalnîi!Europa stă pe un butoi de pulbere: Rusia avertizează UE din pricina cazului Aleksei Navalnîi!

Puterea de la Moscova stă în gardă cu privire la reacţia Uniunii Europene în faţa cazului Aleksei Navalnîi!

De fapt, Kremlinul a avertizat chiar Uniunea Europeană să nu facă „prostia” să condiţioneze viitorul relaţiei sale cu Rusia de soarta opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în arest.

Sperăm că nimeni nu va face prostia de a lega perspectiva relaţiilor Rusia-UE de un locatar al unui centru de detenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu câteva zile înainte de o vizită a şefului diplomaţiei europene Josep Borrell la Moscova, în timp ce UE a denunţat represiunile la adresa lui Navalnîi şi a susţinătorilor săi.

„Dacă (şeful diplomaţiei europene) este purtătorul unui mesaj dur, ministrul nostru (de externe Serghei Lavrov) îi va răspunde la fel de dur„, a subliniat Peskov.

Rusia acuză Occidentul că se implică în problemele sale

Ministerul de Externe rus a apreciat că prezenţa unor diplomaţi străini la sesiunea tribunalului ce urmează să se pronunţe marţi asupra plasării în detenţie a lui Navalnîi este dovada încercărilor Occidentului de a se amesteca în treburile interne ale Moscovei, conform Agerpres.

Mai multe ţări europene au făcut referire la posibilitatea aplicării de noi sancţiuni împotriva Moscovei, mai ales după reprimarea brutală, două weekenduri consecutiv, a manifestaţiilor de susţinere pentru Navalnîi.

Care este poziţia României?

Cu privire la cazul Navalnîi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a condamnat arestarea acestuia şi s-a alăturat celorlalţi miniştri de Externe europeni care au cerut eliberarea sa cât mai curând.

El s-a referit la foarte recentele acţiuni „nedemocratice” ale autorităţilor ruse de reprimare a libertăţii de exprimare şi de a manifesta paşnic.

Bogdan Aurescu a reafirmat nevoia unei abordări unitare, principiale şi coordonate a dialogului UE cu Rusia, orice contacte ale oficialilor europeni cu autorităţile de la Moscova trebuind să fie pregătite minuţios, transparent şi în conformitate cu interesele şi principiile politicii europene comune.

author avatar
Andrei Ștefan
462 afisari

4 COMENTARII

  1. Bine le mai spune si Aurescu asta cum il mai cheama, fostul condamnat penal si totusi PNL-ist.
    „transparent şi în conformitate cu interesele şi principiile politicii europene comune.”
    Care politica comuna si care transparenta cand UE si in particular Germania au relatii fructuoase cu China, iar Romania este tinuta doar sa latre la chinezi si rusi?

  2. Care sant,, interesele şi principiile politicii europene comune.”
    Germania sta cu mana intinsa la RUSIA pentru gazoduct,iar trabuc AURESCU a luat-o pe miriste.
    Pentru americanca impuscata in CAPITOLIU ,TRABUC nu are principi fata de interesele bla,bla……bla.

  3. hop si noi sa tragem tare pe rusi…
    Mai bine s-ar ocupa dom, ministru de ambasadele si consulatele romanesti din UE unde nu poate un cetatean roman sa ajunga in caz de furt sau expirare a pasaportului in in vederea reinoirii Romanul sta fara acte pt ca nimeni la ambasada nu ii raspunde .Doar robotul telefonic iti mai spune sa revii .
    E mai rau ca pe vremea lui CEasca cand romanii nu se apropiau de ambasada Romaniei ca li se inchidea usa in nas. Ambasada nu e si la dispozitia cetatenilor romani?
    De ce nu se pot face macar programari telefonic sau pe mail? ALO! dom, ministru se aude?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger