Cauta

Europa și SUA, suferințe pentru domolirea inflației

Va fi necesar un „sacrificiu” mai mare pentru a ține în frâu inflația decât în ​​perioadele anterioare de înăsprire a politicii monetare, potrivit oficialilor Băncii Centrale Europene care au avertizat că scumpirile riscă să scape de sub control dacă nu se iau măsuri “în forță”.

Isabel Schnabel, membru al consiliului executiv al BCE, și François Villeroy de Galhau, guvernatorul Băncii Franței, au declarat că politica monetară europeană va trebui să rămână strictă pentru o perioadă lungă de timp.

Comentariile lor la reuniunea de la Jackson Hole a bancherilor centrali din întreaga lume, au fost un ecou al celor făcute de președintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, care vineri a promis că „va continua să înăbușe inflația”.

Misiune grea: ritmul creșterii prețurilor merge la un nivel nemaivăzut de zeci de ani în multe economii avansate, inclusiv în America.

Villeroy a precizat că nu ar trebui să existe „nicio îndoială” cu privire la dorința BCE de a majora ratele dobânzii dincolo de așa-numita rată neutră. El a estimat că această rată se se va situa între 1 și 2% „înainte de sfârșitul anului”.Se așteaptă ca inflația în zona euro să stabilească un nou record de 9% – miercuri vor fi publicate cele mai recente date.

Luna trecută, BCE a pus capăt la opt ani de dobânzi negative, majorând rata la depozite cu o jumătate de punct procentual, până la zero, depășind previziunile sale anterioare.

Unii membri ai consiliului de guvernare format din 25 de persoane cer să se ia în considerare posibilitatea de a merge mai departe cu o creștere a ratei de 0,75 puncte procentuale la ședința din 8 septembrie.

La fel ca omologii săi de la BCE, Powell a spus că eșecul în a controla cu succes inflația acum ar duce la costuri mai mari ulterior, sugerând că este puțin probabil ca Fed să întrerupă ciclul de înăsprire în curând.

Economia SUA va avea nevoie e o înăsprire a politicii monetare „pentru o perioadă”, înainte ca inflaţia să fie sub control, un fapt care ar putea însemna o creştere mai lentă, o piaţă mai slabă a forţei de muncă şi „unele dureri” pentru gospodării şi companii.

Ultimele stiri

  • Femeie în scaun cu rotile, batjocorită în Craiova Olguței Vasilescu. Un șofer de autobuz i-a închis în nas ușile și a refuzat să coboare rampa de acces!
  • Globalizarea muncii în România. Indienii din corporaţii, plătiţi prost, dar nici nu-şi dau interesul. Angajaţii români, exasperaţi!
  • Comunicat de presă PRAKTIKER REAL ESTATE ROMÂNIA SRL
  • Încă un cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
  • Legea care le restricţionează copiilor accesul la telefoanele mobile. Cât timp vor avea la „ecrane”, în funcţie de vârstă
  • Gabriela Firea: 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile atrase în București
  • Ipoteză șocantă a spionilor ruși, în legătură cu tentativa de asasinare a premierului Slovaciei.
  • Poza Zilei
  • Angajații statului ies să protesteze joi, în Piața Victoriei
  • Franța a lansat racheta nucleară! Care îi este destinația?
  • Exit mobile version