AcasăȘTIRI EXTERNEEuropa s-a pus de-acord: Rusia comite CRIME de război în Ucraina! Reacţia...

Europa s-a pus de-acord: Rusia comite CRIME de război în Ucraina! Reacţia lui Boris Johnson

crime razboiEuropa s-a pus de-acord: Rusia comite CRIME de război în Ucraina! Reacţia lui Boris Johnson

Consiliul Europei a decis că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina se încadrează clar la crime de război. Oficialiiafirmă că Rusia trebuie să înceteze imediat „uciderea” și „suferința oamenilor”.

Atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei continuă să semene „moarte și distrugere” în inima Europei.

Bombardamente asupra spitalelor, școlilor și caselor

Acest război calcă în picioare dreptul internațional și drepturile omului și distruge dreptul umanitar. Milioane de oameni se tem pentru viața lor sub bombardamentele nediscriminate care au lovit spitale, școli și case.

Mii de oameni au fost tăiați de la facilitățile de bază și nu au acces la apă, medicamente, alimente, electricitate, canalizare și adăpost.

Lucrătorii din spitale se luptă să ofere îngrijire, forțați de bombardamentele frecvente să își mute pacienții în adăposturi sau subsoluri. Fluxuri de refugiați și persoane strămutate caută cu disperare siguranță.

Acest carnagiu trebuie să se încheie imediat înainte ca și mai multe vieți nevinovate să fie pierdute și mai multe daune. Autoritățile ruse pot face acest lucru. Trebuie să oprească imediat acest coșmar”, tansmite Consiliul Europei.

Boris Johnson: ”Acţiunile Rusiei, crime de război”

Premierul Boris Johnson a declarat miercuri, în Parlamentul Marii Britanii, că acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina pot fi calificate drept crime de război.

Ceea ce am văzut deja din partea regimului lui Vladimir Putin în ce priveşte folosirea muniţiilor asupra civililor nevinovaţi… în opinia mea, se califică deja pe deplin la mă de război”, a declarat Boris Johnson în Parlament.

”Putin trebuie să eşueze în aventura sa” şi ”nu am nicio îndoială că va eşua şi că noi vom reuşi să protejăm Ucraina”, a mai spus Boris Johnson.

author avatar
Andrei Ștefan