AcasăȘTIRI EXTERNEEuropa pierde, Asia câștigă! Vladimir Putin anunță cum vrea să distrugă UE!

Europa pierde, Asia câștigă! Vladimir Putin anunță cum vrea să distrugă UE!

Vladimir Putin a transmis că gigantul rus al gazelor naturale, Gazprom, va prospera în ciuda încercărilor Occidentului de a-i reduce influența. Kremlinul mizează pe creșterea cererii de gaze din Asia.

De când Putin a trimis trupe în Ucraina, cea mai mare companie de gaze naturale din lume s-a confruntat cu vânzări de gaze mult mai mici către Europa, ca urmare a sancţiunilor impuse de Occident.

Putin îşi mută interesele economice în Asia

Putin a declarat că întreaga Rusie este mândră de Gazprom, care a fost înființată ca societate pe acțiuni în urmă cu 30 de ani din activele ministerului sovietic al gazelor, în momentul prăbușirii Uniunii Sovietice.

„În ultimii 30 de ani, consumul global de gaze aproape s-a dublat, iar în următorii 20 de ani, conform estimărilor experților, va adăuga cel puțin încă 20 de procente, și poate mai mult.

În așa-numita perioadă de tranziție, cererea va fi enormă. În plus, mai mult de jumătate din această creștere va cădea asupra țărilor din regiunea Asia-Pacific, în primul rând, bineînțeles, asupra Republicii Populare Chineze, ținând cont de ratele de creștere ale economiei sale”, a afirmat Putin.

Gazprom, care deţine aproximativ 15% din rezervele globale de gaze şi are aproximativ 490.000 de angajaţi, este una dintre cele mai puternice companii din lume.

author avatar
Andrei Ștefan
1.180 afisari

27 COMENTARII

 1. Din păcate UE este gata distrusă ,dar din interior de acești sataniști globalisti care prin i politicile lor falimentare au pus ultima lopata de pământ pt mult timp de acum înainte, asta și cu ajutorul cinismului american care și, a văzut doar interesele propii

 2. mariana nu va merge niciodata in Rusia ,acolo nu are cine sa ii sparga rozeta.Va ramane in „lumea libera” unde va trai orgasmul dosului.

 3. Fi atent faci un zepelin mare mare enorm de 1001 X mai mare ca balonu 🎈 chinezesc, dar de culoarea cerului sa nu se veda si nu fi prost sa-l faci alb sa creada lumea ca e Luna, il faci albastru zenit ca ceru. Apoi noaptea ataci si treci frontiera Uie si arunci cu pucioasa pe huni.

 4. Nu va mai injurati unii pe altii!Nu ne asteapta nimic bun nici de la rusi,nici de la americani,nici de la UE.Astia nu ne baga in seama decat cand au nevoie de noi.In schimb,noi ne bagam ca musca-n lapte de parca am fi buricul pamantului.Suntem niste prapaditi(asa ne vad gigantii)care se vor bagati in seama,fie si cu un balonas.Pe sticla ies trompetele pro razboi si urla”Ne ataca rusii si pe noi?!”Asa,dati-le idei,analfabetelor care spuneti „cutremuri”in loc de cutremure.Vai de capul nostru uitat acasa cand mergem la vot!

 5. China are tot ce trebuie ca sa ajunga prima in lume. Gaze, petrol, fier, carbune, nu are probleme cu poluarea, cu razboiul din Ucraina, cu covid-ul. Europa Unita se zbate sub povara risipirii sutelor de miliarde de euro ce puteau sustine dezvoltarea tarilor, a masurilor impovaratoare, inutile si nepotrivite in privinta covid-ului, a poluarii si inarmarii Ucrainei, luate de „Uniunea Europeana ! „, parca in slujba chinezilor, americanilor, beneficiari acestor masuri, contrare intereselor cetatenilor Europei Unite.
  Trebuie vazut cine a distrus si distruge bunastarea vesticilor si pune in pericol cresterea in tarile sarace ale Uniunii.

  • Afirmație tale sună de parcă ești lector la învățământul de partid (marxist-leninist), cursul fără frecvență… China are probleme mesi e cu poluarea. Și cu alimentarea cu resurse energetice. Iar bunăstarea Occidentului nu e distruse de nimeni.

 6. Europa nu pierde nimic. Europa se reorientează mult mai rapid decât se estima.

  Înlocuirea resurselor de gaz rusesc s-a produs fără nicio sincopă. Norvegienii, quatarezii sau americanii au înlocuit livrările „din mers”. Nu a tremurat nimeni din cauza lipsei de gaze. Oferta a rămas deasupra cererii. Iar preturile s-au situat în fluctuațiile obișnuite ale pieței.

  Asia nu poate înlocui piața europeană pentru gazul rusesc. Pentru simplul motiv că nu sunt conducte. Iar construirea lor din Rusia spre China va dura peste un deceniu. Cel puțin. Dacă nu vor să facă export cu butelia…

  Rezultatul? Până la 1 ianuarie livrările de gaze ale Gazprom au scăzut cu 25%. După 1 ianuarie scăderea se va dubla. Iar pusculița rusească se va goli. E simplu.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri