AcasăȘTIRI EXTERNEEuropa, la un pas să-şi închidă frontierele! Ultima decizie a Germaniei arată...

Europa, la un pas să-şi închidă frontierele! Ultima decizie a Germaniei arată că situaţia e gravă în Spania, unde e plin de români

germania granitaEuropa, la un pas să-şi închidă frontierele! Ultima decizie a Germaniei arată că situaţia e gravă în Spania, unde e plin de români

Varianta Delta a noului coronavirus a inspirat frică autorităţilor de pe întregul continent, iar măsurile restrictive dure au început să apară de la o zi la alta. De exemplu, Germania a declarat vineri întreg teritoriul Spaniei zonă de risc epidemiologic pentru transmiterea COVID-19.

De ce? Rata infectărilor în această ţară a crescut mai mult decât dublu în numai o săptămână şi varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului se răspândeşte rapid în rândul adulţilor tineri nevaccinaţi.

Nemţii trebuie să prezinte un test PCR negativ

Decizia autorităţilor de la Berlin, care priveşte inclusiv insulele Baleare şi Canare, foarte populare în rândul turiştilor germani, intră în vigoare duminică.

Ea va avea deocamdată un impact limitat asupra persoanelor care călătoresc dinspre Spania către Germania, acestea fiind obligate doar să prezinte un test PCR negativ pentru a evita carantina la sosirea în Germania.

Totuşi, carantina obligatorie la revenirea din Spania nu pare foarte departe. Dacă rata infectărilor pe teritoriul iberic va continua să crească, atunci Spania ar putea fi inclusă de autorităţile germane în rândul zonelor cu incidenţă ridicată.

Asta ar însemna carantina obligatorie pentru persoanele nevaccinate la sosirea în Germania, de unde rezultă deja incertitudini asupra planificării călătoriilor germanilor în Spania în plin sezon estival.

Spania, în zona de risc extrem

Germania a introdus, tot vineri, în zonele cu incidenţă ridicată Cipru, astfel că persoanele sosite din această ţară trebuie să intre în carantină.

Şi spaniolii sunt conştienţi că situaţia lor e foarte gravă. Guvernul de la Madrid a anunţat miercuri că Spania a revenit în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19, stabilită la pragul de 250 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile, prag depăşit acum, în timp ce această rată a infectărilor a ajuns la 814 în categoria de vârstă 20-29 de ani.

author avatar
Andrei Ștefan
796 afisari

1 COMENTARIU

  1. A ha ha, Spania, unde e plin de negrii de nisip veniti cu pluta pe Mediterana, plus ca toti stau bot in bot pe afara peste tot, asa ca tineti-va bine, fericirea e aproape pe acolo, ca de obicei, iar au dat globalistii astia cu aerosol spray-ing prin Hispania !! Urmeaza la toamna si Italia, iar o sa fie iures pe acolo, ca asa e scenariul de film de toamna !! Covid Macht Frei, bai hispanicilor, sa nu uitati asta, ca poate se enerveaza domnul nazist Klauss Schwabb, si va taie macaroana de tot, bai tampitilor de cobai 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger