AcasăȘTIRI EXTERNEEuropa își distruge industria chimică

Europa își distruge industria chimică

Reprezentanți de vârf ai industriei chimice europeane au avertizat că eforturile UE de a înăspri reglementarea a peste 10.000 de substanțe îi amenință viitorul, în timp ce se luptă cu presiunea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Consiliul European al Industriei Chimice (CEFIC) a luat măsuri în cadrul unui plan amplu de curățare a mediului prin reguli mai stricte privind substanțele chimice “periculoase”, stabilite pentru prima dată de Bruxelles în octombrie.

Deși grupurile chimice din Europa insistă că nu se opun ambițiilor planului,  avertizează că Strategia UE pentru Sustenabilitate pentru Produse Chimice (CSS) în forma sa actuală amenință să distrugă 70 de miliarde de euro din veniturile lor.

Propunerile vor viza până la 12.000 de substanțe utilizate în orice, de la vopsele și agenți de curățare la baterii de mașini electrice și semiconductori, forțând companiile chimice să dezvolte înlocuitori sau reformulări – un proces care ar putea dura ani.

„CSS în forma sa actuală pune un semn de întrebare major cu privire la viitorul substanțelor chimice în Europa”, a declarat Martin Brudermuller, președinte al CEFIC și director executiv al BASF, pentru Financial Times. „Toate costurile suplimentare care implică a fi într-o regiune precum Europa cu rate de creștere foarte scăzute sunt preocuparea mea majoră.”

Organismul comercial a spus că schimbările planificate vor pune în pericol 40.000 de locuri de muncă pe continent, pe lângă reducerea a 12% din venituri.

Brudermuller a încurajat factorii de decizie europeni să colaboreze mai strâns cu industria în ceea ce privește modul de înlocuire sau reformulare a substanțelor. Va fi nevoie de finanțare pentru cercetare, a adăugat el, în timp UE trebuie să țină cont de presiunile cu care se confruntă companiile din sector în fața schimbărilor climatice.

„Este îngrijorător faptul că ceea ce facem aici sunt costuri suplimentare și birocrație”, precizează CEO-ul BASF.„Trebuie să vorbim despre resurse, priorități și calendare.”

Propunerile UE vin în momentul în care marile grupuri chimice europene încearcă să-și reînnoiască portofoliile de produse de specialitate, cum ar fi materialele pentru baterii, hidrogenul, produsele farmaceutice și îngrijirea personală.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
792 afisari

2 COMENTARII

  1. Dezindustrializarea face parte din etapele instaurării noii ordini mondiale pe care intenționează să o instaleze curind clubul Bilderberg

  2. CAND HABARNISTII POLITICI SE PRETIND CONDUCATORII LUMII ,SE ALEGE PRAFUL !
    O ALTA PROSTIE DE CARE NU-SI DAU SEAMA CE IMPLICATII TEHNICE SI FINANCIARE ARE ESTE ASA ZISA DECARBONATARE A GAZELOR NATURALE PRIN INJECTAREA HIDROGENULUI PANA LA 10% IN SISTEMELE DE TRANSPORT GAZE NATURALE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger