AcasăȘTIRI EXTERNEEuropa, față-n față cu o nouă criză a migrației. Austria spune NICHT...

Europa, față-n față cu o nouă criză a migrației. Austria spune NICHT imigranților afgani!

imigrantiEuropa, față-n față cu o nouă criză a migrației. Austria spune NICHT imigranților afgani!

Statele europene fac pregătiri pentru o nouă criză a imigranților, după ce talibanii au preluat frâiele puterii în Afganistan. Valul de imigranți afgani năvălește peste Europa, iar guvernele încearcă să-l oprească, adoptând politici mai dure.

Încă dinainte ca talibanii să reia controlul asupra Afganistanului, până la 30.000 de oameni fugeau săptămânal din această țară. În condițiile instalării terorii islamiste, numărul emigranților va crește exponențial.

Există unii experți în securitate care susțin că UE de astăzi nu mai este cea din 2015, că și-a mărit capacitatea de a-și apăra frontierele externe și că valul de imigranți de acum șase ani nu se va repeta. Alții, însă, nu sunt nici pe departe atât de încrezători.

Urmașul lui Merkel: „2015 nu mai trebuie repetat”

Armin Laschet, urmașul Angelei Merkel la șefia Uniunii Creștin Democrate și favorit să îi prea și scaunul de cancelar, a declarat: „2015 nu mai trebuie repetat.” La rândul său, Emmanuel Macron a făcut apel pentru „o reacție solidă și unită” de a apăra continentul de „marile fluxuri migratorii necontrolate”.

Nici Austria nu vrea să primească refugiaţi afgani. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a respins cu fermitate primirea unor noi afgani. „Nu se va întâmpla un astfel de lucru în timpul mandatului meu”, a spus el.

Austria nu vrea să primească refugiați din Afganistan

În prezent, Austria găzduieşte deja 40.000 de refugiaţi din Afganistan, a doua cea mai mare comunitate de afgani din UE, raportat la populaţia ţării-gazdă, informează DPA. „Nu sunt de părere că ar trebui să primim mai mulţi oameni în Austria, ci dimpotrivă”, a spus Kurz în interviu.

Tot pentru a împiedica exodul de imigranți afgani, Grecia a instalat un zid înalt și un sistem de supraveghere pe o distanță de 40 km la granița sa cu Turcia.

author avatar
Andreea Vlad