AcasăȘTIRI EXTERNEEUROPA DECLARĂ RĂZBOI RUSIEI - înarmează Ucraina și blochează rezervele valutare din...

EUROPA DECLARĂ RĂZBOI RUSIEI – înarmează Ucraina și blochează rezervele valutare din străinătate ale Moscovei!

Decizie neașteptată luată la Bruxelles – Uniunea Europeană a decis să fie un jucător activ în războiul din Ucraina. Astfel, într-o mișcare pe care mulți o traduc drept declarație de război la adresa Rusiei, UE a hotărât să blocheze toate rezervele valutare deținute în străinătate de Banca Centrală a Moscovei, prin înghețarea conturilor. Mai mult, avioanele care decolează din Rusia au interzis să aterizeze pe oricare dintre aeroporturile Europei, spațiul aerian comunitar fiind închis pentru aceste aeronave. Ultima măsură, dar nu mai puțin importantă: UE va furniza armament Ucrainei!

„Pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanța achiziția și livrarea de arme și echipamente către o țară atacată”. Vorbele Ursulei von der Leyen în mod cert n-au făcut decât să stârnească furia Kremlinului, nicidecum să-l sperie pe Vladimir Putin.

Bruxellesul vrea arme, nu pace

Armament în valoare de 500 de milioane de euro va primi Ucraina din partea Uniunii Europene. Într-un moment în care mii de oameni fug din calea războiului, înspăimântați de ce se întâmplă, Bruxellesul alege să vorbească despre arme și muniții în loc să intensifice dialogul diplomatic pentru readucerea păcii în regiune.

O jumătate de miliard de euro pare o sumă mare, dar în raport cu arsenalul militar deținut de Federația Rusă este apă de ploaie; oricât armament ar primi Ucraina de la UE tot n-ar fi suficient pentru a câștiga un război cu cea mai mare putere nucleară a planetei! Să trimiți arme unui adversar care luptă în 2022 cu cocktail-uri Molotov este cinism și va avea drept rezultat doar prelungirea războiului, nicidecum încetarea lui.

În loc să toarne gaz pe foc, Bruxellesul putea folosi banii respectivi ca ajutor de stat (nerambursabil) acordat Ucrainei după încheierea luptelor.

Spațiul aerian european, închis

Într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să-și închidă spațiul aerian pentru toate avioanele care decolează din Rusia! Sunt incluse și liniile charter, folosite în special de oligarhi.

Problema este că în Rusia operează și unele dintre cele mai mari multinaționale din UE. Mari companii din domeniul energetic au afaceri derulate pe teritoriul Rusiei, dar și firme din industria auto sau IT. Interdicția se aplică și șefilor acestor corporații, care în mod regulat fac drumuri dus-întors?

Răspunsul dat de Bruxelles pare unul gândit în grabă și care nu ține cont câtuși de puțin de economia globală. Interconectarea economiile europene este o realitate, iar măsura închiderii spațiului aerian pentru toate avioanele care decolează din Rusia va avea, în mod cert, un efect de bumerang.

Apropo de economie, von der Leyen cere integrarea cât mai rapidă a Ucrainei în Uniunea Europeană: „Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică (…) Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”.

Pregătesc detonarea unei nucleare financiare

Însă adevărata nucleară abia urmează a fi detonată – se vorbește despre blocarea tuturor rezervelor valutare pe care Rusia le are în străinătate! Depozitele Băncii Centrale a Moscovei vor fi înghețate! Vorbim despre o sumă uriașă – în prezent, Federația Rusă are rezerve valutare în valoare de 643 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Se speră că pierderea accesului la banii din străinătate ar putea lega de mâini Banca Centrală rusă, care va fi incapabilă să mai susțină rubla, puternic afectată de războiul din Ucraina. Da, un asemenea calcul financiar funcționează dacă vorbim despre orice altă țară, însă Moscova nu este Caracasul, iar Vladimir Putin în niciun caz nu-i Nicolas Maduro; după cum bine se știe, Banca Angliei a blocat toată rezerva de aur a Venezuelei și, în pofida cererilor repetate, a refuzat să trimită Caracasului ceea ce de fapt îi aparține.

Specialiștii de pe Wall Street fac tot felul de predicții financiare și spun că printr-o astfel de măsură Rusia ar fi pusă cu botul pe labe. Problema e că toate analizele lor se bazează pe cifre și procente, nu pe puterea militară a Kremlinului.

Oare ce reacție va avea Vladimir Putin zilele următoare când va ordona repatrierea rezervelor valutare și de aur, iar Banca Centrală îi va spune că banii sunt blocați în străinătate și cutare țară refuză să-i trimită la Moscova?! Vorbim despre un personaj care a atacat o țară pentru mult mai puțin de atât, să nu uităm asta!

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.608 afisari

42 COMENTARII

  1. UE cea satanista demonstrează că este în spatele acestui conflict și că nu-i pasa de drama poporul ucrainean.Intentia UE este de escaladare a conflictului fortind astfel începerea celui de- al treilea război mondial

  2. si-a rezolvat ursula dosarul de coruptie cu vaccinurile in care este implicata cu sotul , ursulu , si pfizer ?

  3. Daca bate cetatenii ue care isi cer dreptutile mai crede cineva in pacifismul lor sau ca declarandu se anticrestini cu doctrina neomarxista astia vor binele ucrainei ssu au gadit mobilul ptin care doborand Rusia acapareaza cloud toate finantele si omenirea!!! Astia sunt diabolici!!!

    • Jos jidveii zelensky si shmyhal cu tot cahalul lor. dati inapoi pamanturile care le-ati furat de la romani ticalosilor!

      • O sa ne dea Ucraina dupa razbel marita insula a Serpilor sa facem o Ibiza cu un club de dans pentru turisti la vara.

        • Esti mai prost ca noaptea. Si mai trădător decat Pacepa. Ma gunoiule, bunicii noștri au fost omorâți on chinuri de către ucrainieni. Jegul asta de actoraș, acum un an spunea ca romanii au atacat ucrainienii din Bucovina de nord, ca ala este teritoriu Ucrainian. Ce teritoriu Ucrainian, ca Ucraina nu a existat niciodata, este un stat infintat artificial. Din teritorii romanesti, ungurești, poloneze, Slovace si rusești. Dar de istorie nu ai auzit niciodata. Noroc ca strămoșii noștri nu erau ca tine, ca azi aveam nume Turcești sau rusești si nu mai aveam limba, obiceiuri, traditii, Dumnezeu si o țara

          • Cu mine vorbesti? Sau cu domnul Adolf Putin?Lui nu ii ceri tezaurul si Basarabia marite domn? Ce marinimie pe tine…
            Uite eu vreau sa imi dea primul domnul Adolf Putin!
            Si asemenea vreau sa plece din Ucraina. Nu e tara lor vor sa fie liberi.
            Ia uite ma ce dragoste pe tine asa din senin ti s-o facut de halit din Ucraina. Nu e rahat si tu porc. Sau poate esti porc si ti foame…

          • Pamantul si oamenii sunt mai importanti decat tezaurul jivina. Din 92 si pan acu tot avea timp ucraina sa cedeze ce nu-i apartinea. auzi daca tac-tu a furat un ceas si ti l-a dat tie dar fara curea ca p-aia a baut-o asta inseamna ca esti proprietar de drept sau tainuitor de bunuri?

  4. UE a decis sa se implice intr-un razboi extern. Pe Europenii a caror viata o risca i-au intrebat daca vor?

    • Sa stii ca Nato are un plan extrem de rapid in caz de razboi neconventional in care tot tineri rusi o sa moara. Daca voi o mana de oameni din serviciile inteligente nu intelegeti ca Putin mareste miza si urmeaza sa apese pe tragaci si iese glontul la ruleta ruseasca cum sa inteleaga copii ce ii omorati?

  5. Muhaha deja trolii mushca din tastatura!!!!! rusia se duce de tot in fund si o merita cu varf si indesat!!!!! a reusit sa uneasca toate tarile cu stilu tampit de a face politica! evul mediu va parea modern pe langa unde o sa ajungeti rusi nenorociti! epoca de piatra va trebuie voua! acolo va e locul. acolo va e nivelul de iq!

  6. Sunt si alte metode inteligente de a prelua electronic comanda unei rachete dar și alte tehnici pe care nu pot sa le spun.
    Domnul Adolf Putin vrea sa il întreacă pana si pe miliardarul Bin Laden.
    A reusit.

    • @FREE UCRAINA.Mai du-te în morții mă-ti cu ukraina ta cu tot. Să vă radă Putin de pe fața pământului.

      • Asta mai era ultimul razboi care a mai ramas si si pe asta l-a pierdut domnul Adolf Putin este?
        🤗
        Pai voi trea sa stiti prima ca in razboiul de gherila, daca nu ai o iarna serioasa ce sa te ajute dureaza ani de zile…

  7. Futsula asta a întrebat și cetățenii UE dacă banii lor pot fi cheltuiți pe armament pentru o tara nemembra UE? Mai are cineva vreo îndoială că Oculta din spatele Comisiei Europene nu a vrut acest război? Când ucropii bombardau Donbassul, care nu mai suporta fascismul lor, ce făceau Futsula și CE. Se uitau in alta parte! Acum mor de ciuda ca le scăpa prada din gheare. Și ce bună era, la cât de corupți erau conducatorii și oligarhii ucropi! Hai SIKTIR, fa madame!

  8. gica fugi si fa-ti cv-ul puisor… acus ramai fara job ca nu mai are tatuca putin bani si pt voi sireacii trollishori… ia sapa pe umar si marsha la munca baitzel ca se anunta vremuri tulburi pt rublishoara voastra! 😀

  9. Dar domnul Adolf Putin nu stie sa lupte.Dupa ce a devenit ronin paria acum ataca numai noaptea ca un ninja.S-a facut pirat. Oare de ce i s-au luat gradele si a fost dat afara din toate federatiile de Judo? Nu a salutat si a sarit pe adversar printr-o tehnica de sacrificiu, da in loc de ipon, a cazut adversarul pe el… 🤗… Acum si adversarul si arbitrul stau cu spatele la el…Asa e in Asia, ti-ai pierdut onoarea țårane!
    Sorry…

  10. (in castele medievale japoneze samuraii erau nobilii in jurul carora statea imparatia Japoniei. Ei se supuneau Shogunilor iar putinii shoguni raspundeau direct in fata imparatului. Cand un samurai isi pierdea onoarea in fata shogunului, acesta era dus in fata samurailor si dezonorat. Adica trecea in tagma roninului paria, iti spunea asta. Asta insemna ca ti se lua sabia katana si ti se rupea, ciuful de par al samuraiului insemna onoarea lui i se taia,haina de kimono i se taia, familia era taiata, ti – se lua averea, pamantul si slugile, casa iti era arsa, nu ti se ingaduia sacrificiul suprem sepuku, erai dus la marginea padurii si lasat in singuratate…
    Majoritatea roninilor paria deveneau pirati sau talhari si furau. Restul se sinucideau. )

  11. Nu-i nimic!
    Cerem casti vizuale termice si infrared marilor armate ale lumii… sa vada si ucraineni cine i ataca. O fi domnul Adolf Putin cred.

    • Nu trebuie casti vizuale termice! Cate o sticla de vodca rezolva vederea nocturna!

      • Lol.🤗 Bine tras.
        Nu era mai ieftin razboiul asta cu 1.000.000 de euro si o lada de vodka cap/caciula general rus si terminam treaba cu 10 milioane de euro restul vine la pachet mai dau si oligarhii… vodka flori si acadele.

  12. & După ce ungurii și polonezii au fost sancționați, ?
    „Nu ratează ăștia niciun obstacol din cele instalate de Hitler și Stalin”, ?

  13. @ S-o fi ajuns și la „restituiri”, de „așa decizii”, și anunță fiecare „lider politic” ce a primit, ?

  14. Bai anonimule care ma numesti trol, dacă Futsula vrea război cu Rusia du-te tata tu și copii tai sau nepoții tai sa luptați cu Rusia. Da treceți mai întâi pe la ea să-i lăsați voi CV-ul, poate dacă va mai întoarceți de pe front, sa va dea o porție dubla de vaxin. Nu vreau să-ți spun să-i faci ceva porcos, ca sunt un domn. Da, dacă serviciile au ajuns să-i „tina palma” la spagagioaica asta, care ia șpagă de la big Farma prin bărbat-su, cum se aude, înseamnă că serviciile secrete ale Ro au ajuns rău de tot și numai lucrează pentru Tara. Chiar vreți sa băgați Tara în ghearele ursului care a ajuns la gurile Dunării? Cine credeți ca o apara? Senilul de Bideu, prostănacu de Gioana sau eroul de la Kandahar? ca stoltenberg e deja director la Banca Norvegiei. Voi sunteți zdraveni la cap?

  15. Rușii cu Putin în frunte tremură de le sar dinții din gură după aceste declarații. Întotdeauna prostia și destrăbălarea i-au speriat pe ruși. Este clar că Putin se va preda Satanei von der Laie, capitulând și acceptând toate condițiile impuse de UE. Deja războiul din Ukraina pare câștigat de europenii progresiști și deștepți. Uraaaa! Vom emigra în Ukraina și chiar vom merge acolo la cules sparanghel.

  16. Răspusul era pentru idiotul cu free ucraina de la 19.00 și dacă tot vrea Ucraina liberă în englezește barem analfabetul tâmpit să scrie corect

  17. Razboiul din Ucraina nu este pentru Ucraina. Nu au facut nimic Rusiei si nici rusii nu au nimic cu ei. Este impotriva expansiunii Nato militare dar si ideologice. Ucraina din pacate este in mijloc dar razboiul a fost inceput de Nato. Jos comunismul american si european! Putin este de admirat ca are curajul sa se lupte impotriva imperialismului si decadentei.

  18. Un roman :
    Pai le-au inghetat chiloteii lui Rotschild , Soros si alte mumii care se joaca cu soarta lumii folosindu-se de ursula , macron , trudeau si gasca lor .
    Nu degeaba au cumparat datoria de stat a Ucrainei fosilele astea , ci ca sa dispuna de gazul , carbunele si cerealele Ucrainei . Daca vine Putin , raman fara nimic .
    Unde s-a mai pomenit ca Europa sa vina in ajutor cu arme ? Sigur ca se doreste amplificarea razboiului de catre jigodiile astea si ei sa profite evident .
    Si uite asa se pune la punct globalizarea etc .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger