AcasăȘTIRI EXTERNE„Este spre binele Europei”. Gigantul TotalEnergies nu pleacă din Rusia. „Viziunea Occidentului...

„Este spre binele Europei”. Gigantul TotalEnergies nu pleacă din Rusia. „Viziunea Occidentului în Ucraina, deloc împărtășită de restul lumii”

„Este spre binele Europei”. Gigantul TotalEnergies nu pleacă din Rusia. „Viziunea Occidentului în Ucraina, deloc împărtășită de restul lumii”

Directorul gigantului francez TotalEnergies, Patrick Pouyanné, a apărat, miercuri, în fața parlamentarilor contractul de gaz natural lichefiat (GNL) încheiat de grupul său cu Rusia, afirmând că acesta este în primul rând pentru „bunăstarea” europenilor.

Pentru a lipsa gazului rusesc transportat prin conducte, Europa, care era foarte dependentă de acesta, a trebuit să își diversifice aprovizionarea, recurgând la gaz natural lichefiat (GNL), în special din Statele Unite, dar și din Rusia.

„Dacă opri, situația nu se va îmbunătăți în Europa”

Acest contract este „justificat exclusiv de responsabilitatea de a aduce GNL în Europa”, a subliniat directorul general al TotalEnergies în fața deputaților din Comisia pentru afaceri externe a Adunării Naționale.

„Dacă vom continua să rămânem în Rusia, este pentru că avem un contract de gaz natural lichefiat și este pentru bunăstarea populațiilor europene, pentru a asigura securitatea aprovizionării Europei”, a spus el.

Timp de mai bine de două ore, Patrick Pouyanné a fost interogat de membrii Adunării Naționale cu privire la proiectele și interesele sale uneori controversate din străinătate, cum ar fi în Rusia, dar și în Uganda și Tanzania.

Cu toate acestea, directorul general a minimizat ponderea Rusiei, care „nu este importantă” pentru companie, care ar putea pleca „mâine dimineață”, potrivit acestuia, informează Le Point. „De la începutul anului, ne-am retras treptat din toate proiectele care aveau o vocație pur internă, am ieșit din ele”, a dat asigurări el.

Potrivit acestuia, a rămas „doar o participare la uzina Yamal LNG și acest celebru contract LNG”, care este „european”. „Rusia, în acest an, reprezintă 2% din fluxul nostru de numerar (…) Dacă îl oprim, situația din Europa, care anul acesta a importat 70% din GNL rusesc, nu se va îmbunătăți deloc”, a continuat el.

„Există două căi de ieșire: fie Rusia ne expropriază, fie Europa decide să sancționeze gazul rusesc”, a adăugat directorul TotalEnergies. De asemenea, Patrick Pouyanné a considerat că „viziunea taberei occidentale asupra conflictului din Ucraina nu a fost deloc împărtășită de marea majoritate a restului lumii, care ne privește ca și cum am fi coresponsabili pentru acest conflict, pentru că nu am făcut ceea ce era necesar”.

author avatar
Tudor Borcea
708 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bingo, despre asta nu vorbeste deloc propaganda nazista amerloka si occidentala atee, decadenta si kurkubeista, si anume faptul ca sanctiunile sunt sustinute numai de 1 miliard de zei, adica cimpanzei, si anume cei din Occident, USA, Ka-na-duh, Australia, New Zealand, Japonia, iar restul toti sunt impotriva lor, asa c ain curand incepe si WW3, care va fi si religios, fiindca mai ales pe cei din Occident toti ii vad ca pe niste satanisti imputiti care trebuie denazificati complet odata, si bine de tot, de s ale mearga fulgii 🙂 Bai occidentalilor nazisti, la batalia de la Armagheddon o sa vina cam 200 de milioane de asiatici, majoritatea chinezoi imputiti, o sa va mance aia pe viu, la propriu, mai cititi si voi profetiile sfintilor, bai draci impielitati, pe majoritatea o sa va ia draku 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger