AcasăȘTIRI EXTERNEEste incredibil! S-a aflat cum a fost ucis Mohsen Fakhrizadeh, șeful programului...

Este incredibil! S-a aflat cum a fost ucis Mohsen Fakhrizadeh, șeful programului nuclear iranian

MohsenIranEste incredibil! S-a aflat cum a fost ucis Mohsen Fakhrizadeh, șeful programului nuclear iranian

„The Jewish Chronicle” a venit cu detalii desprinse parcă din filmele cu spioni despre modul în care a fost ucis Mohsen Fakhrizadeh, șeful programului nuclear iranian.

Cum au procedat soldaţii Mossad?

Mossad a instalat arma automată pe o camionetă Nissan şi că „arma respectivă, operată de la distanţă de agenţi de teren atunci când au observat ţinta, era atât de grea pentru că includea o bombă care a distrus dovezile după omor„, conform sursei amintite.

Se pare că ucigaşii ar fi folosit o armă automată de o tonă, introdusă clandestin de serviciul secret israelian Mossad.

Se pare că o echipă de peste 20 de agenţi, cetăţeni israelieni şi iranieni, au întreprins ambuscada împotriva omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh după opt luni de supraveghere.

Potrivit mass-media din Iran, Fakhrizadeh a murit la spital după ce a fost împuşcat în maşina sa de asasini înarmaţi.

La scurt timp după moartea sa, Iranul a arătat spre responsabilitatea Israelului, ministrul de externe Javad Zarif scriind pe Twitter despre ‘indicii serioase ale unui rol israelian’.

Fakhrizadeh lucra la bomba nucleară?

Israelul a refuzat să comenteze la momentul respectiv, iar miercuri seară un purtător de cuvânt al guvernului a replicat în urma recentelor dezvăluiri: „Nu comentăm niciodată pe astfel de subiecte. Nu există nicio schimbare în ce priveşte poziţia noastră„.

Fakhrizadeh, în vârstă de 59 de ani, era suspectat de mult timp de Occident ca fiind creierul unui program secret destinat fabricării de bombe nucleare.

Din cele mai noi calcule, moartea savantului „a prelungit perioada de timp care i-ar trebui Iranului pentru a realiza o bombă de la circa 3 luni şi jumătate la 2 ani”.

author avatar
Andrei Ștefan
839 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger