AcasăȘTIRI EXTERNEEst-europenii, mai rezistenți în fața crizei decât cei din Vest. Șomajul, sub...

Est-europenii, mai rezistenți în fața crizei decât cei din Vest. Șomajul, sub media europeană

crizaEst-europenii, mai rezistenți în fața crizei decât cei din Vest. Șomajul, sub media europeană

Toți europenii sunt afectați de efectele crizei din energie şi ale inflaţiei în sectorul agroalimentar, însă potrivit celor mai recent studii, se pare că locuitorii din estul Europei fac față mai bine acestor provocări decât cei din Vest.

Creşterile uriaşe de preţuri din magazine i-a speriat pe est-europeni, dar aceștia par să treacă prin criză mai bine decât unii consumatori din Vest

Șomaj scăzut și creșteri salariale în Europa de ESt

Constatarea aparține LPP, unul din cei mai mari retaileri de fashion din regiune, care vrea să-și extindă prezența în România și Cehia, transmite Bloomberg.

Grupul polonez LPP, care vinde haine sub mărci ca Reserved, Cropp, House, Mohito şi Sinsay, a raportat o creştere anuală a vânzărilor de 19% în trimestrul care s-a încheiat la 31 iulie, în pofida ieşirii din Rusia.

„Câştigurile LPP arată că Europa de Est, cu un şomaj scăzut şi o creştere a salariilor în linie cu inflaţia, este în prezent mai puternică pentru sectorul de îmbrăcăminte decât Europa Occidentală”, a apreciat Tomasz Sokolowski, analist la Santander Bank Polska. Acesta a adăugat: „Grupul polonez, care are deja un brand recunoscut low-cost, Sinsay, pare bine poziţionat pentru viitoarea încetinire a economiei şi investitorii ar putea realiza acest lucru”.

Totuși, est-europenii sunt puternic afectați de scumpirea alimentelor. Totul se scumpeşte simţitor în majoritatea statelor, deşi guvernele au aplicat mai multe scuturi antiinflaţie bazate pe reduceri de taxe, iar nemulţumirea creşte în râdnul populației.

author avatar
Andreea Vlad
224 afisari

3 COMENTARII

  1. Voi va inchipuiti germancele si frantuzoaicele facand conserve pe iarna ? Punanad slanina la saramura, carnea la borcan si facand carnati?
    Romancele si copiii lor au trecut prin comunismul dictatorial vor rezista ei cumva…

  2. Est Europenii sint o gena superioara la gena occidentala degenerata de poponari ,pedofili si drogati

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger