AcasăȘTIRI EXTERNE„Traficul mă înebunește”. Tunelurile promise de Elon Musk ajung fundături

„Traficul mă înebunește”. Tunelurile promise de Elon Musk ajung fundături

Tunelurile promise de Elon Musk ajung fundături / Foto: printscreen

Compania constructoare de tuneluri a lui Elon Musk, The Boring Company, își prezintă de mult timp planurile de transport subteran în fața oficialităților municipale, dar orașele au devenit rapid dezamăgite și au pus capăt proiectelor.

Mai puțin cunoscută decât Twitter sau Tesla, Elon Musk deține, de asemenea, The Boring Company, o companie constructoare de tuneluri care vrea să revoluționeze transportul urban.

Proiecte în fundătură

În cadrul acestui proiect, aceste tuneluri găzduiesc mașini autonome Tesla care ar urma să asigure deplasarea. Scopul este de a evita blocajele în trafic. Dar, în ultimele luni, The Boring Company a renunțat în ultimul moment la mai multe orașe din SUA, iar promisiunile sale par să cadă în desuetudine

Cel mai recent exemplu este orașul Ontario din California. Municipalitatea a renunțat la ideea unei legături feroviare foarte costisitoare între Aeroportul Internațional Ontario și o gară (1 miliard de dolari) în favoarea proiectului de 45 de milioane de dolari al The Boring Company. Numai că, după întâlniri și negocieri, compania lui Elon Musk pur și simplu nu a depus o ofertă până la termenul limită din ianuarie 2022.

Până atunci, estimările de costuri au crescut la peste 500 de milioane de dolari. În plus, municipalitatea a solicitat o analiză a impactului proiectului asupra mediului. În acest moment, discuțiile s-au rupt între cele două părți.

Acesta nu este un caz izolat, deoarece a fost deja observat în Maryland și Chicago. De asemenea, în Los Angeles, The Boring Company a anunțat cu mare fast o legătură subterană de mare viteză de 3,6 mile între linia de metrou de la Hollywood și Dodger Stadium din Los Angeles. Un proiect care încă nu s-a concretizat.

The Wall Street Journal și foști angajați ai The Boring Company invocă mai multe motive pentru opririle de activitate. Compania a întâmpinat obstacole birocratice, cum ar fi obținerea de autorizații de construcție și efectuarea de analize de mediu. Iar promisiunile nesustenabile nu se referă doar la costuri, ci și la termenele de livrare a șantierelor, scrie BFMTV.

„Traficul mă înebunește”

Până în prezent, un singur proiect a fost finalizat: un tunel pe sub Centrul de Convenții din Las Vegas. Cu toate acestea, compania atrage investitori și este evaluată în prezent la 5,7 miliarde de dolari. Printre investitori se numără mari companii imobiliare, printre care Brookfield, Lennar și Tishman Speyer.

Ironia pentru Elon Musk este chiar originea companiei The Boring Company. El a lansat compania cu un tweet din decembrie 2016: „Traficul mă înnebunește. O să construiesc o mașină de forat tuneluri și o să încep să sap”, a scris Elon Musk. „Chiar am de gând să o fac”, a adăugat el într-un al doilea tweet. Iar compania s-a născut câteva luni mai târziu.

Boring Company este în mod evident legată de celelalte afaceri ale miliardarului: mașinile din tuneluri sunt Tesla, iar Boring este condusă de un prieten de lungă durată al lui Elon Musk de la SpaceX.

Acest lucru a dus la unele piedici, deoarece unii investitori s-au plâns că Boring absoarbe resursele SpaceX, inclusiv angajații și echipamentele achiziționate cu fonduri SpaceX. La fel ca politica de management impusă la Twitter de la preluarea sa, angajații Boring lucrează multe ore și în weekend-uri, iar compania are probleme în a păstra angajații.

author avatar
Tudor Borcea
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger