AcasăȘTIRI EXTERNEErupția vulcanului din La Palma s-a intensificat. Aeroportul local a fost închis...

Erupția vulcanului din La Palma s-a intensificat. Aeroportul local a fost închis – VIDEO

vulcanErupția vulcanului din La Palma s-a intensificat. Aeroportul local a fost închis - VIDEO

Exploziile vulcanice au aruncat lava roșie fierbinte în aer sâmbătă în La Palma, forțând mica insulă spaniolă să-și închidă aeroportul. Oamenii au format cozi uriașe pentru a lua feriboturile.

Aeroportul local a fost închis după ce erupţia s-a intensificat şi a intrat în cea mai explozivă fază de până în prezent, informează Reuters sâmbătă.

Vineri, companiile aeriene au anulat mai multe zboruri, iar autorităţile au evacuat oraşele Tajuya, Tacande de Abajo şi zona din Tacande de Arriba care nu fusese încă evacuată, după deschiderea unui nou orificiu de ventilaţie pe versantul vulcanului.

Vulcanul Cumbre Vieja, situat pe mica insulă din Oceanul Atlantic, a intrat în erupţie duminică şi a expulzat de atunci mii de tone de lavă care au distrus sute de case şi au condus la evacuarea a aproape 6.000 de persoane.

Autorităţile au declarat sâmbătă că cele 160 de persoane care au fost evacuate vineri din alte trei localităţi nu se vor mai putea întoarce la casele lor pentru a-şi recupera bunurile din cauza „evoluţiei urgenţei vulcanice”.

author avatar
Andreea Vlad
136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa se lupte ue cu poluarea si de la vulcani ca nu e politicaly corect doar cu cetatenii!!!

Comments are closed.

Zenville