AcasăȘTIRI EXTERNEProtest de amploare în America. Și ei au ieșit la mitingul împotriva...

Protest de amploare în America. Și ei au ieșit la mitingul împotriva vaccinării obligatorii! (FOTO/VIDEO)

Eroii Americii ies în stradă. „Ești întrebat dacă ești vaccinat când chemi ajutor?” (FOTO/VIDEO)

Câteva mii de angajați din New York, majoritatea pompieri, dintre care două cincimi nu sunt vaccinați împotriva Covid-19, au mărșăluit luni, 25 octombrie, pe Podul Brooklyn pentru a protesta împotriva obligației de vaccinare anunțată săptămâna trecută de primărie. 

Toți angajații municipali au fost chemați să mărșăluiască pe podul Brooklyn și până la City Hall, dar pompierii erau cei mai numeroși, recunoscuți după tricourile cu însemnele unităților lor, pe care apăreau uneori numele colegilor lor care au murit în  atentatele din 11 septembrie 2001.

„Esențiali ieri, șomeri astăzi”

„Ești întrebat dacă ești vaccinat când chemi ajutor?” „Esențiali ieri, șomeri astăzi”, se putea citi pe pancartele demonstranților, majoritatea bărbați, veniți să spună „nu” celor care pentru ei întruchipează „sfârșitul libertăților”: președintele SUA, Joe Biden, și primarul democrat din New York, Bill de Blasio.

Potrivit departamentului pompierilor din New York (FDNY), rata de vaccinare a ajuns luni la 60% în rândul angajaților săi (aproximativ 17.000 în total), cu mult sub media adulților din New York (84%).

„Nu trebuie să fiu obligată să fac această alegere”

Printre manifestanți, precauți față de jurnaliști, și printre multe steaguri americane și lozinci pro-Trump, John, un pompier în vârstă de 35 de ani, explică că nu este împotriva vaccinului, ci împotriva faptului că acesta este obligatoriu. „Nu mi-aș dori niciodată ca cineva să se simtă obligat să-mi dezvăluie informații despre sănătatea sa”, a spus el, refuzând să-și dea numele.

Adriane Williams, 43 de ani, angajată în birourile FDNY, spune că nu se va vaccina, chiar dacă această decizie ar costa-o slujba. „Trebuie să aleg între profesia mea și viața mea și voi alege viața”, spune ea, deși vaccinurile sunt considerate foarte sigure de către toți experții, iar efectele secundare sunt ușoare în „imensa majoritate a cazurilor”, scrie AFP.

„Dar nu ar trebui să fiu obligată să fac această alegere”, continuă ea, spunând că se teme să-și piardă locul de muncă și să „rămână fără nimic”, „după ce a servit timp de 19 ani”.

Bonus de 500 de dolari la leafă

După profesorii și îngrijitori, în septembrie, a căror rată de vaccinare depășește acum 95%, New York a extins cerința de vaccinare la toți cei 160.000 de angajați municipali, dintre care 46.000 nu primiseră prima injecție săptămâna trecută.

Sindicatul polițiștilor din oraș a anunțat imediat că va contesta decizia în instanță.

Pentru a-i motiva pe cei mai ezitanți, primăria a promis un bonus de 500 de dolari la salariu pentru cei care vor primi prima doză înainte de 29 octombrie. După această perioadă, recalcitranții își vor vedea în primă fază remunerația suspendată.

author avatar
Tudor Borcea
843 afisari

2 COMENTARII

  1. La noi magistratii s-au sustras deja…cu concursul lui Arafat care le poate fi client in boxa…iar bugetarii sunt labe triste in papusoi…de aia ii si inteapa muhaiaua de Arafat si rujatul Gheorghita…ei o sa ia medalii si romanii boala si moarte
    ..daca sunt prosti, asa le trebuie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger