AcasăȘTIRI EXTERNEEric Schmidt a cumpărat iahtul confiscat al unui oligarh rus. Suma fabuloasă pe...

Eric Schmidt a cumpărat iahtul confiscat al unui oligarh rus. Suma fabuloasă pe care fostul CEO Google a plătit-o pentru ambarcațiunea de lux

iahtEric Schmidt a cumpărat iahtul confiscat al unui oligarh rus. Suma fabuloasă pe care fostul CEO Google a plătit-o pentru ambarcațiunea de lux

Fostul CEO al Google, Eric Schmidt, a cumpărat superiahtul Alfa Nero care a fost abandonat în Antigua în martie 2022, după ce trupele ruse au invadat Ucraina.

Miliardarul „a câștigat licitația în această dimineață într-un proces complet transparent”, cumpărând nava pentru 67,6 milioane de dolari, potrivit Sir Ronald Sanders, ambasadorul Antigua în SUA, citat de bloomberg.com.

Eric Schmidt a cumpărat iahtul Alfa Nero pentru aproape 68 mil. $

Vasul de 82 m a fost abandonat în portul Falmouth din Antigua, după ce Trezoreria SUA l-a sancționat pe miliardarul rus Andrey Guryev, afacerist în domeniul îngrășămintelor.

Alfa Nero a fost scos la licitație vineri chiar și după ce fiica lui Guryev a depus o ordonanță de ultim moment, susținând că iahtul era al ei, a declarat directorul portului din Antigua, Darwin Telemaque, într-un interviu.

O parte din încasări vor acoperi costurile de întreținere și alte datorii pe care Alfa Nero le-a acumulat în timp ce se afla în port, doar cheltuielile cu echipajul ajungând la 112.000 de dolari pe lună. Telemaque a spus că prețul de vânzare va acoperi „toate obligațiile”.

Iahtul era confiscat într-un port din Antigua

De la invazia Rusiei din februarie 2022, SUA și aliații săi au impus sancțiuni multor dintre cei mai bogați oameni ai țării, provocând înghețarea a zeci de iahturi în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari în porturile din întreaga lume.

Eric Schmidt, care a fost directorul executiv al Google timp de aproximativ un deceniu, are o avere estimată la 25 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. În urmă cu doi ani, a fost numit președinte al Broad Institute, o organizație de cercetare cu sediul în Cambridge, Massachusetts.

author avatar
Andreea Vlad