AcasăȘTIRI EXTERNEErdogan pune Facebook la punct: Pregătește o lege care ar putea bloca...

Erdogan pune Facebook la punct: Pregătește o lege care ar putea bloca social media

Erdogan pune Facebook la punct: Pregătește o lege care ar putea bloca social mediaErdogan pune Facebook la punct: Pregătește o lege care ar putea bloca social media

Deputații din Turcia urmează să voteze un proiect de lege prin care activitatea platformelor de socializare ar putea fi blocată dacă marile companii de social media nu respectă prevederile.

Președintele Turc anunțase deja că platformele de socializare Facebook, Instagram și Twitter vor fi cenzurate sau chiar închise, invocând motive de moralitate.

Recep Erdogan pune la punct rețelele de socializare

Autoritățile din Turcia vor ca platformele de socializare, respectiv companiile care le dețin, să aibă fiecare câte un reprezentant în țară care să răspundă în maximum 24 de ore la postările care „încalcă drepturile personale și de confidențialitate”.

Legea care urmează să fie votată obligă Facebook, Twitter și Instagram să păstreze datele utilizatorilor în Turcia.

Dacă reprezentanții platformelor nu se conformează noii legi riscă amenzi de până la 1.5 milioane de dolari și limitarea lățimii de bandă a site-urilor cu până la 90%, ceea ce le va face inutilizabile de fapt.

Președintele turc invocă faptul că a fost victima injuriilor și jignilor făcute de utilizatori pe aceste platforme.

Mii de oameni au fost deja pedepsiți în Turcia pentru activitatea pe care au desfășurat-o pe rețelele de socializare – un exemplu fiind faptul că în 2018 au fost monitorizate aproximativ 110.000 de conturi. Ulterior, 7.100 de utilizatori au fost arestați, iar dintre aceștia 2.754 au fost condamnați la închisoare.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
186 afisari

2 COMENTARII

  1. Păi nu cu feisbuci au facut cia primavara araba??S-au maturat guverne,s-au facut revoluții colorate!? Prin feisbuci se coordonau și in Ukraina,România la proteste ca nu le-a convenit streinilor (Rusia,SUA,UE) ca votaseră rumânii PSDu.Cănd sa votat pt. președenție la fel,mobilizare pe feisbuci sa iasă dulapu săsesc! Acu cănd pesedeu suge la singura țîță a lui johannes nu mai zice nimeni nimic! Acu ca le taie Erdogan craca nu e bine?!

  2. In toată lumea există trei criminali.. Lin Dic Mic al Chinei, Kim al coreei de Nord și nenorocitul asta de erdogan….!!!.. dacă primii doi sunt comuniști sadea ,al treilea e un nenorocit de fundamentalist islamic care a suprcat o biserică creștină… pentru asta trebuie ars pe rug că pe timpul inchiziție .. asta ar fi una,dar mai grav e că a nenorocit un stat Cipru… ce-au făcut fasciști otomani in Cipru întrece orice închipuire .. hitleriști au fost copii pe lângă scursurile otomane …au ucis femei, copii, bătrâni timp de o jumătate de secol…este o rușine că nici acum opinia publică mondială,nu ia atitudine…nici un șef de stat nu-l scuipă pe acest criminal…uite și acum nici un șef de stat nu ia poziție privind biserica Sf Sofia… lăsați-l să-și facă de cap și o să vă treziți cu el la Roma..se pare că într-o discuție cu șefii musulmani , criminalul ar fi zis că vrea să urmeze drumul lui Mohamed …. asta-i nebun.. treziți va !!!..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger