AcasăȘTIRI EXTERNEErdogan, ieșire furtunoasă. Președintele turc, despre Hamas: „Nu e o organizaţie teroristă”,...

Erdogan, ieșire furtunoasă. Președintele turc, despre Hamas: „Nu e o organizaţie teroristă”, ci „un grup de luptători pentru eliberare”

sursa foto: captură video

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut, miercuri, o serie de declarații care nu au fost trecute cu vederea. Afirmațiile lui Erdogan au fost făcute în faţa membrilor partidului său din parlamentul de la Ankara. Liderul turc susține că Hamas nu este o organizație teroristă, cum o consuideră Occidentul.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că organizaţia islamistă palestiniană Hamas, care a lansat un atac împotriva Israelului pe 7 octombrie şi a ucis peste 1.400 de oameni, „nu este o organizaţie teroristă”, ci un „grup de luptători pentru eliberare”, transmite EFE, potrivit agerpres.ro.


A anulat vizita în Israel

„Întregul Occident consideră Hamas o organizaţie teroristă. De aici vă spun: Israel, ai putea fi tu; Occidentul îţi datorează multe. Dar Turcia nu-ţi datorează nimic. Hamas nu este o organizaţie teroristă; Este un grup de luptători pentru eliberare, care luptă pentru a-şi proteja pământul şi cetăţenii”, a declarat Erdogan în faţa membrilor partidului său din parlamentul de la Ankara, conform sursei citate.

Și nu sunt singurele declarații ale liderului de la Ankara care au atras atenția. Potrivit Reuters, Erdogan a acuzat Israelul că a profitat de bunele intenţii ale Turciei. Și a anunțat că nu se va mai deplasa în Israel, aşa cum era planificat, în pofida unei recente apropieri între cele două ţări.


„Aveam în plan să ne deplasăm în Israel, dar am anulat. Nu ne vom mai duce”, a susţinut Erdogan, care s-a întâlnit pentru prima oară în septembrie, la New York, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, notează AFP.

„I-am strâns mâna acestui om, aveam intenţii bune, dar a profitat. (…) Relaţiile ar fi putut fi diferite, dar din păcate acest lucru nu se va mai întâmpla”, a insistat Erdogan, într-un discurs virulent, după cum îl caracterizează AFP. „Nu există alt stat în care armata să acţioneze atât de inuman”, a adăugat oficialul, referindu-se la represaliile declanşate de Israel în Gaza după atacul sângeros lansat de Hamas la 7 octombrie.

Nu în ultimul rând, Recep Tayyip Erdogan a cerut o încetare a focului imediată între Israel şi forţele palestiniene. Și a afirmat că ţările musulmane trebuie să acţioneze concertat pentru o pace durabilă, cerând totodată puterilor lumii să facă presiuni asupra Israelului pentru a pune capăt bombardamentelor, transmite Reuters.

Totodată, Erdogan a mai declarat că punctul de trecere al frontierei de la Rafah – dintre Egipt şi Fâşia Gaza – trebuie să rămână deschis pentru intrarea ajutorului umanitar şi a pledat pentru soluţionarea urgentă a schimburilor de prizonieri, potrivit sursei citate.

author avatar
Andrei Coman
899 afisari

20 COMENTARII

  1. Atunci de ce naiba considera Erdogan PKK-ul o organizatie terorista si ataca kurzi pe unde ii apuca? Kurzii nu lupta pentru eliberarea teritoriilor in care locuiesc?

  2. Dupa gandirea lui Erdogan , Hamas e un pension de domnisoare cochete si pudice care lupta sa fie lasate sa-si faca tatuaje ?

  3. Asa a fost si in pandemie , care spunea ceva impotriva covidului si vaccinului era ” terorist ” si s-a dezumflat totul , sau cu statul in genunchi la inceputul meciului , de parca nu poti fi antirasist si in doua picioare . isteria cu Guttieres este o dovada de tupeu , omul a spus adevarul foarte echilibrat si articulat , sint exagerari cu efect invers celui scontat de curentul actual .

  4. Fiecare ar trebui sa se puna in locul israelienilor.
    Daca tara lor ar fi atacata cu rachete, ei nu au voie sa riposteze cu rachete pentru ca, vai, vor omori civili…Si sa astepte sa traga doar aia cu rachete pe teritoriul lor.Si doar aia sa omoare civili.
    Un non sens..

    • După logica ta irakieni care ai fost bombardați pe nedrept de americani ar trebuii sa riposteze de unde apareti toți trotinetari ăștia

  5. Respect pentru Erdogan si are dreptate Hamas sint luptatori patrioti iar teroristii sint organizatia criminala NaTo si partenerii lor ,God bless Palestine

    • Daca sunt asa „buni” de ce nu adapostesc civilii in bucarele lor ?
      Ii lasa sa moara?

  6. Israel a ocupat Palestina si i-a oprimat pe palestinieni. Israel nu are niciun drept sa se afle acolo. Israel este un stat nazist terorist. Erdogan are dreptate.

    • Ca Biblia n-ai citit-o se vede dar, și de la ora de istorie ai chiulit de la școală???

      • Pai daca tot zici ca ai citit-o cine a tinut sa fie omorat Isus? Cumva romanii? Nu, evreii! Si astazi Il considera un eretic si nicidecum Fiul lui Dumnezeu. Dupa ei Mesia nu are voie sa aiba chip de om, iar cine se impersoneaza in Dumnezeu pe pamant trebuie matrasit. Nu mai zic ca te cam scuipa cand te vad daca cumva desfasori vreun ritual crestin pe acolo prin Ierusalim. Ei trebuie sa stapaneasca pamantul in timp ce noi trebuie sa fim sclavii lor. Daca nu scobeau in rana timp de 70 de ani si nu ucideau sistematic milioane de palestinieni, azi traiau in pace. Sunt avari prin natura lor si feroce prin comportament. Ai vazut filmul in care cativa evrei civili urinau pe niste civili palestinieni ucisi de bombardamente??? Mai dadeau si suturi in cadavre. Abject. I-am cunoscut in mediul de business si pe unii si pe altii. Evreii si-o cauta non stop asta e cuvantul. Non stop. Prin comportament, prin atitudine, prin ingamfare, rautate, avaritie etc. Vor sa domine. De ce? Nu inteleg. Sau nu se suprapune peste conceptele mele legate de viata. Asadar pune mana si mai citeste putin si iesi din scoica in care te-ai mutat confortabil si de unde nu mai vrei sa auzi altceva decat dezinformare.

  7. Nu vor ” pamanturile” lor, ci pe ale voastre.Incearca sa faca prozelitism printre voi.Uitati-va in Europa, fac ce vor .Impun doar drepturile lor.Prin violenta Nu au respect pentru cei ce traiesc din mosi stramosi in Europa.Unii lovesc sau chiar ucid.

  8. Da, da, lupta pentru eliberare, de tot, chiar si de ai lor. De aceea ii folosesc pe palestinieni drept scuturi umane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger